.

Alcatel-Lucent Romania va extinde si optimiza reteaua de fibra optica a Teletrans, filiala a companiei Transelectrica, intr-un contract de cateva milioane de euro, potrivit oficialilor Alcate-Lucent.

Teletrans va extinde capacitatea retelei optice existente pentru a oferi acoperire nationala si pentru a raspunde viitoarelor cerinte de crestere. Operatorul va implementa tehnologia de transport in 28 de locatii Teletrans, avand posibilitati de routing pentru serviciile IP/MPLS in 35 de locatii. Alcatel-Lucent va oferi de asemenea si servicii de instalare, operare, integrare, testare, instruire si intretinere, conform NewsIn. "Cererea pietei din Romania pentru o banda mai larga si interconectivitate raspandita creste intr-un ritm accelerat", a afimrat Ion Nedelcu, directorul executiv al Teletrans. Alcatel-Lucent a luat fiinta in luna decembrie 2006, prin preluarea societatii Lucent de catre compania franceza Alcatel.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/alcatel-lucent-va-extinde-reteaua-de-fibra-optica-teletrans-pentru-cateva-milioane-euro-9099

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C