.

Cu o experienta de zece ani de antreprenoriat la nivel international, investitorul de origine franceza Alexis Bonte a venit in Romania sa isi dubleze succesul pe internetul romanesc. Dupa ce a preluat pachetul majoritar de actiuni al platformei locale de sharing Trilulilu, omul de afaceri a reusit recent sa atraga fonduri de 550.000 de euro pentru jocul de strategie Erepublik, lansat la sfarsitul anului trecut impreuna cu romanul George Lemnaru, pentru un public international.
Astfel, 11% din actiunile jocului evaluat la cinci milioane de euro au fost preluate de fondul de investitii francez AGF Private Equity si alti opt antreprenori si investitori. Cu patru-cinci propuneri de afaceri pe luna, Alexis Bonte dezvaluie pentru Business Standard ce alte “lovituri” pregateste.

Cum ati convins investitorii internationali sa sustina financiar Erepublik, un proiect dezvoltat in Romania?

Potentialul Erepublik, experienta mea in afacerile online si munca foarte buna depusa de echipa noastra juridica au convins AGF Private Equity sa investeasca in Romania, in ciuda faptului ca legislatia nu permite fondurilor de investitii fara personalitate juridica sa devina actionari directi in companii nelistate la bursa. Se ajunge astfel in situatia in care fondurile de investitii fara personalitate juridica pot investi in companii romanesti listate, care nu au nevoie neaparat de bani, dar le este imposibil sa sustina start-up-uri. Pentru acest lucru, sunt nevoiti sa creeze special o companie. Din pacate, astfel se limiteaza investitiile si este putin probabil ca fondurile sa creeze companii doar pentru a putea investi in afaceri romanesti aflate la inceput. Legislatia trebuie schimbata.

http://www.standard.ro/articol_48427/alexis_bonte__investitor_erepublik_com_si_trilulilu_ro_____trebuie_sa_ai_o_viziune_pe_termen_lung_pentru_o_afacere.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C