.

Internetul e la moda. Blogurile sunt la moda. Afacerile online sunt la moda. Lumea vrea sa auda povesti despre online. Asa se face ca oricine are un proiectel interesant si un blog ajunge repede la ziar, la TV, in gura lumii. De aici se naste un fenomen foarte interesant, ce contine tone de exagerari, valuri de comentarii, avalanse de injuraturi. L-as numi Fenomenul Antreprenorului pe Internetul Romanesc (nu, nu e fair).
Cand unii investesc in imobiliare, altii fac software. Din imobiliare se castiga in Romania, din software se castiga in USA. Povestile cu Bill Gates suna magnific: averi colosale facute in cativa ani de pusti teribilisti. Drama, actiune, bani, eroi neobisnuiti - avem toate ingredientele unei povesti care va fermeca publicul.
Proiectele. Impinsi de povestea castigurilor fabuloase, de dorinta de a-si urmari un vis, de vreo speranta, din inertie sau interes, exista oameni care fac proiecte online. Software, siteuri, bloguri, magazine online, publishing, jocuri - sa le zicem proiecte online. In spatele lor se gasesc antreprenori. De ce antreprenori? Pentru ca inca e o industrie mica si foarte specializata, foarte noua, foarte dinamica. Lupta nu e intre corporatii, ci intre mii de antreprenori care fac proiecte si le transforma in business-ul vietii lor sau le vand (sau le abandoneaza, 90%+). E comod si pentru corporatii, nu risca sa inoveze, pot cumpara ce merge.

 

http://economie.hotnews.ro/stiri-it-2913873-antrepenor-internet.htm

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C