.

Compania Arobs Transilvania Software din Cluj-Napoca, producător de aplicații software, estimează pentru 2009 o cifră de afaceri de 8-10 milioane de euro, nivel apropiat de cel din acest an, când încasările vor fi de opt milioane euro, a declarat joi, directorul general al companiei, Voicu Oprean.

"Criza financiară determină tot mai multe companii să investească în soluții care reduc costurile și eficientizează activitatea. Astfel de soluții producem și comercializăm", a spus Oprean.

El a precizat că rezultatele companiei Televoice, preluată în luna noiembrie de la președintele Autorității Naționale pentru Comunicații, Liviu Nistoran, nu sunt incluse, acestea urmând să fie integrate.

Compania va lansa anul viitor două noi aplicații software, pentru monitorizarea autovehiculelor din companiile de taxi, respectiv pentru rezolvarea blocajelor în trafic - "Infotrafic".

"Soluția pentru companiile de taxi este în testare la o companie din Cluj-Napoca, iar pentru Infotrafic vor începe testele. Ambele vor fi introduse pe piață în prima parte a anului 2009", a precizat directorul general al Arobs.

Anul acesta, cea mai mare parte a veniturilor companiei, respectiv cinci milioane euro, vor fi generate de distribuția de echipamente de navigare GPS, în timp ce serviciile outsourcing vor aduce două milioane de euro. În același timp, dezvoltarea propriilor aplicații software va avea o contribuție de circa un milion de euro la cifra de afaceri totală.

"În viitor, vom dezvolta soluții informatice care vor lucra pe sistemul de operare Symbian, care dotează telefoanele Nokia. Apoi soluțiile vor fi extinse și pe alte sisteme de operare pentru telefoanele mobile, cum ar fi Windows CE sau cele pentru terminalele BlackBerry și iPhone", a precizat Oprean.

Arobs are sediul principal în Cluj-Napoca și birouri regionale operaționale în București și Iași. Personalul companiei depășește 170 de angajați, urmând să ajungă, la finele 2009, la 200 de angajați. Compania intenționează să dezvolte punctul de lucru din București pentru o acoperire mai bună a părții de sud a țării.

"La începutul anului viitor vom deschide un centru în Timișoara și vom acoperi principalele zone ale României", a arătat oficialul companiei.

El a adăugat că Arobs intenționează să deschidă filiale pentru dezvoltarea de aplicații, mentenanță, suport și vânzări și în afara României.

"Am început să tatonăm Ucraina, Rusia și Ungaria pentru noi filiale. Sperăm și să ajungem să cumpărăm o firmă din străinătate", a spus directorul general al companiei, Voicu Oprean, adăugând că Arobs a primit și oferte de preluare.

"Totuși, compania nu a ajuns la maturitate, este în plină dezvoltare", a afirmat el.

Majoritatea clienților companiei provin din străinătate, cei mai mulți din țările din nordul Europei, Germania, Marea Britanie și SUA.

"Anul viitor, cred că numărul clienților se va majora cu 20%. Criza este, într-un fel, benefică, multe companii fiind forțate să externalizeze IT-ul", a menționat Oprean.

Arobs este unul dintre cei mai mari distribuitori de sisteme de navigație GPS și dezvoltator de soluții software pentru aplicații mobile, localizare flote auto și monitorizare auto/persoane prin GPS, cât și soluții software în regim de outsourcing.

Acționarul principal al firmei este directorul general, Voicu Oprean, cu 90% din titluri. Anul trecut, grupul finlandez Hotelzon, producător de aplicații software pentru industria hotelieră, a achiziționat 10% din acțiunile Arobs.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/arobs-cluj-napoca-estimeaza-pentru-2009-afaceri-de-8-10-mil-euro-nivel-apropiat-de-cel-din-acest-an.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C