.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Asseco SEE au aprobat realizarea unei operatiuni de  tip Business Concept Level pentru o investitie de capital (equity) de 15 mil. euro si un imprumut de 7 mil. euro pentru o perioada de 6 ani. Data planificata pentru aprobarea investitiei de catre board-ul BERD este 30 iunie. Decizia  privind aceasta investitie a foat luata dupa ce BERD a analizat atent si a aprobat in totalitate strategia Asseco SEE de crestere si dezvoltare.

 

 

Proiectul va ajuta compania sa inregistreze cresteri prin consolidarea operatiunilor sale in tarile din sud-estul si estul Europei, precum si prin achizitia de business-uri complementare in regiune.

 

 

BERD va deveni actionar al companiei, alaturi de Asseco Poland si actionarii minoritari din regiune.

 

 

In

companiile FIBA Software si Net Consulting vor beneficia de efectele acestei investitii.

 

 

Investitia BERD (atat investitia de capital, cat si imprumutul) va asigura viitoare achizitii de companii IT din regiune, facilitand dezvoltarea unei companii tehnologice puternice la nivel regional. Ca rezultat, ASEE isi va creste numarul clientilor, intarindu-si pozitia de furnizor puternic de solutii si servicii in zona.

 

 

Prin crearea Asseco SEE a fost coagulata una din cele mai mari companii de software si integrare de sisteme IT din regiune. In prezent grupul are aproape 900 de angajati. Aceasta confirma strategia Asseco de creare a unui grup puternic intr-o regiune unde sectorul IT are un potential mare de crestere pe termen mediu si lung.

 

 

Din grupul Asseco SEE fac parte firmele: Arbor (Croatia), Antegra (Croatia), Cardinfo (Serbia) Net Consulting si FIBA Software (Romania), Logos (Croatia) si Pexim (Serbia). Fiecare membru al grupului este  o casa de soft sau un integrator de sisteme IT cu pozitii solide pe pietele respective,  avand competente  pentru sectorul bancar, telecom, asigurari, industrie si sanatate.

 

Asseco

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C