.

Central Europe On-Demand împreună cu Microsoft anunţă lansarea primului parteneriat pan-european cu o ofertă online pentru aplicaÅ£ii “software as a service” (SaaS), destinate firmelor mici ÅŸi mijlocii din România. Acesta este primul serviciu de hosted mail, unified comunication (inclusiv conferinÅ£e ÅŸi video-conferinÅ£e) ÅŸi de back-up oferit în toată Europa Centrală, care va ajuta companiile să reducă costurile, să simplifice procesul de decizie la nivel IT, să reducă costurile operaÅ£ionale IT ÅŸi să îÅŸi asigure un mediu IT accesibil ÅŸi securizat. Acest anunÅ£ urmează unei serii de anunÅ£uri similare de anul acesta din Ungaria, Polonia ÅŸi Cehia. În conformitate cu strategia regională a companiei, un anunÅ£ similar este aÅŸteptat luna viitoare în Slovacia.

 

Călin Tatomir, General Manager Microsoft România: “Această iniÅ£iativă reprezintă o evoluÅ£ie  semnificativă pentru regiunea centrală ÅŸi est europeană. Într-un moment în care companiile sunt interesate de alegerea celor mai bune soluÅ£ii, fie că vorbim de reducerea costurilor sau de creÅŸterea productivităţii sau/ÅŸi menÅ£inerea obiectivelor de creÅŸtere, utilizarea aplicaÅ£iilor de tip hosted este în creÅŸtere. Acest parteneriat va susÅ£ine dezvoltarea IMM-urilor într-un mediu sigur. Microsoft sprijină dezvoltarea partenerilor săi ÅŸi susÅ£ine recunoaÅŸterea de către aceÅŸtia a oportunităţilor pe care le oferă aplicaÈ'ºiile SaaS.”

 

IniÅ£iativa Central Europe On-Demand este un exemplu de evoluÅ£ie strategică a industriei în privinÅ£a  software+servicii, un mecanism de distribuÅ£ie unde software-ul este hostat în centre de date securizate ÅŸi plătit pe baza unui abonament lunar. Acest mod de abordare oferă companiilor oportunitatea de a profita de cele mai bune aplicaÅ£ii software ÅŸi servicii profesionale disponibile pe piaţă în acest moment, la doar o parte din costul infrastructurii IT curente. 

 

Central Europe On-Demand oferă Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Windows SharePoint Services 3.0, Microsoft Office Communications Server 2007, aplicaÅ£ia Microsoft Dynamics CRM ÅŸi On-line Back-up and Recovery. Serviciile sunt oferite prin intermediul unei platforme de hosting carrier-grade, garantată 99.99%, localizată în spaÈ'ºii de servicii securizate ÅŸi livrate de cei mai buni furnizori de telecomunicaÈ'ºii. Toate acestea sunt disponibile la doar o parte din costul unui serviciu in-house ÅŸi includ mesagerie standard Microsoft Exchange 2007 la un cost de 5 până la 15 euro pe lună.

 

Viktor Kovacs, Co-fondator ÅŸi Managing Director, Central Europe On-Demand: “Mediul economic actual oferă multor companii oportunitatea de a provoca abordările tradiÅ£ionale la nivel de cost ÅŸi implementare TIC. Prin modelul de business SaaS, Central Europe On-Demand se asigură că partenerii ÅŸi clienÅ£ii au acces constant la cele mai noi aplicaÅ£ii Microsoft de business ÅŸi comunicare, la doar o parte din costul achiziÅ£ionării acestora.”

 

Central Europe On-Demand, partener Microsoft Hosting Gold Certified, este deÅ£inut ÅŸi condus de profesioniÅŸti din industrie cu o experienţă vastă în coordonarea de succes a operaÅ£iunilor unor mari companii din Europa centrală. Ca parte din planul iniÅ£ial, partenerii vizează peste  500.000 de companii ÅŸi agenÅ£ii guvernamentale din Ungaria, Polonia, Cehia, România ÅŸi Slovacia. Este de aÅŸteptat ca piaÅ£a de profil să crească în urma unei campanii de lansare care se va întinde pe durata a trei luni ÅŸi care va include campanii de vânzări online, campanii de telemarketing ÅŸi un număr de promoÅ£ii desfăşurate în parteneriat cu furnizorii de servicii de telecomunicaÅ£ii din regiune.

 

SaaS se potriveÅŸte atât companiilor mici, cât ÅŸi celor mari datorită riscului redus pe care îl presupune, cât ÅŸi datorită posibilităÈ'ºii pe care clienÅ£ii o au de a schimba aplicaÅ£iile care nu li se potrivesc în favoarea altora. În contextul economic actual, SaaS devine o opÅ£iune eficace de a controla costurile, furnizând în acelaÅŸi timp serviciile de bază necesare în administrarea afacerilor.   

 

Despre Central Europe On-Demand

 

Central Europe On-Demand este primul furnizor regional central european de soluÅ£ii Hosted Back-up and Recovery, Microsoft Exchange Server 2007, Microsoft Office Outlook 2007, Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 ÅŸi Microsoft Office Communications Server 2007, axându-se pe zona Europei Centrale.

 

Fondată de profesioniÅŸti ce dispun de cunoÅŸtinÅ£e ÅŸi experienţă în afacerile din regiune, compania vizează transformarea modului în care companiile din Europa Centrală utilizează aplicaÅ£iile IT. Pentru mai multe informaÅ£ii, vizitaÅ£i www.ceondemand.com.

 

Despre Microsoft

 

Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii ÅŸi soluÅ£ii, care ajută oamenii ÅŸi companiile să îÅŸi atingă pe deplin potenÅ£ialul.

 

Misiunea Microsoft România este creÅŸterea satisfacÅ£iei partenerilor ÅŸi utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism ÅŸi onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporaÅ£iei.  

Microsoft

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C