.

Pe circuit, pe internet sau în sala de consiliu, pierderea de date reprezinta întotdeauna o veste proasta. Este suficient sa întrebati companiile Ferrari sau McLaren, gigantii Formulei 1 implicati într-o controversa privind documente tehnice furate, fara a exista însa probe. Sau Facebook, care a expus recent, din greseala, o bucata din codul sursa si de aceea, foarte posibil, si proprii utilizatori. Sau Monster.com, care a facut imensa greseala de a pierde mai mult de un million de înregistrari ale clientilor în favoarea expertilor în “phishing”. Un raport al Gartner din 2007 a identificat produsele consumer din companii ca fiind unele dintre cele mai mari amenintari pentru securitatea corporate. Golurile de securitate pe care aceste produse si aplicatii le creeaza genereaza necesitatea de a le închide si ca regulile de securitate din companie sa acopere si aceste arii.
Raportul a nominalizat patru principale tehnologii ca prezentând cele mai mari riscuri. Iata care sunt si evaluarea solutiilor si regulilor de securitate care pot oferi control pentru fiecare tip de risc.

Oprirea conectarilor
Dispozitivele USB (camerele, playerele MP3, dispozitivele portabile etc) reprezinta principalul risc, potrivit raportului Gartner. Punctul de plecare pentru protejarea datelor este includerea acestora în regulile de folosire acceptate (AUP) ale companie, educarea uilizatorilor în ceea ce priveste importanta respectarii regulilor de securitate si riscurile la care este expusa compania daca ele nu sunt respectate. Unele companii au optat pentru abordarea empirica de a bloca porturile USB cu lipici. O metoda mai eficienta însa este investitia într-un produs de control al porturilor, care poate bloca automat conectarea fara autorizatie a dispozitivelor USB la calculatoare. Produsele mai avansate includ criptare transparenta, astfel încât informatia copiata pe dispozitivele USB sa devina automat inaccesibila hotilor.

http://www.xtrempc.ro/modules.php?name=Articole&skin=0&subtip=stire&tip=hard&id_articol=9346

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C