.

Ca sa supravietuiesti perioadei grele ce apare in fiecare afacere chiar si pentru cele mai de succes companii, trebuie sa te pregatesti din vremurile bune. <!-- content-->

 

 

Nimeni nu are nevoie de sfaturi cand afacerea ii merge bine si totul se desfasoara conform planului. Ca sa fii pregatit trebuie sa cunosti cinci lucruri esentiale ce te pot ajuta sa treci prin aproape orice.

1. Planul afacerii tale trebuie sa fie inspirat. Chiar daca nu ai de la inceput o viziune clara a locului unde afacerea trebuie sa ajunga si a modului in care sa ajunga acolo, foloseste-te de perioadele bune ca sa clarifici aceste lucruri. Daca stii unde si cum sa ajungi, vei fi mai putin tentat sa abandonezi in perioadele grele.

2. Alege- ti oameni inclinati spre actiune. Daca echipa ta  e formata din oameni care au capacitatea sa schimbe cursul evenimentelor ai mult mai multe sanse sa reusesti. Aceasta echipa  trebuie sa inteleaga provocarile, sa mai fi trecut prin dificultati si sa aiba experienta in luarea deciziilor grele.

3. Analizeaza unde te aflii. Odata ce stii unde vrei sa ajungi si daca esti incojurat de oameni care sunt dispusi sa munceasca alaturi de tine, urmeaza sa analizezi cu luciditate punctul in care te aflii.Sunt multi oameni de afaceri care recunosc ca nu stiu  daca companiile lor sunt profitabile si daca vand mai mult sau mai putin ca anul trecut.  Trebuie sa stii unde te aflii si sa-ti propui sa ajungi mai departe ca acum.

4. Pastreaza- ti propriu sitem de valori. Se spune ca toti oamenii sunt integrii inainte ca integritatea lor sa fie pusa la incercare. In momentele de dificultate, tu si echipa ta, veti descoperi adevarata valoare a caracterului tau. Trebuie sa oferi un exemplu bun, deci tine urmeaza-ti propriul sistem de valori. S-ar putea sa nu fie placut pe termen scurt, dar angajatii si clientii tai te vor aprecia pentru consecventa si corectitudinea ta.

5. Comunica cu fiecare membru al echipei tale. Nimic nu e mai important ca acesta aspect. Tine sedinte saptamanale in care toti membrii echipei sa fie pusi la curent cu ce se intampla cu afacerea ta. Incurajeaza-i sa vina cu idei si sa participe activ la dezvoltarea afacerii. E important sa se simta utili la locul de munca. Vremurile grele sunt  provocare, dar daca nu te pregatesti din vreme pentru ele se pot dovedi imposibile. Nimeni nu poate fi complet pregatit. Trebuie sa fii constient ca in orice afacere va veni un moment cand lucrurile nu vor merge bine, si te vei bucura ca ai facut tot puteai  ca sa te pregatesti de vremurile dificile.

http://www.bloombiz.ro/article--Cariere-Cariere_de_Succes-Cinci_reguli_de_aur_pentru_suprevietuirea_afacerii_tale--1318394.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C