.

 

·         Consolidarea abilității de a deservi piața coreeană și de a atrage noi utilizatori

·         Al doilea furnizor de tehnologie ca mărime pentru toți operatorii coreeni de vârf

·         Prețul net de achiziție este de $242 milioane, neincluzând numerar sau datorii

·         Noul nume al companiei în joint-venture va fi LG-Ericsson

 

Ericsson (NASDAQ: ERIC) va prelua pachetul majoritar de acțiuni deținut de Nortel (50%+1 acțiune) în cadrul companiei LG-Nortel, o companie creată în sistem joint-venture de LG Electronics și Nortel Networks. Tranzacția va fi trimisă spre aprobare instituțiilor abilitate.

Această achiziție va întări prezența Ericsson pe piața din Coreea și va furniza companiei un sistem de distribuție bine pus la punct și posibilitatea de a desfășura activități de cercetare și dezvoltare la nivel local. Mai mult decât atât, prin această tranzacție, Ericsson va avea acces la o bază industrială și va putea atrage mai ușor clienți noi.

Acest joint-venture a încheiat deja o serie de contracte importante cu mai mulți operatori din Coreea, printre care KT, LG Telecom și SK Telecom. Prin această achiziție, LG-Ericsson va deveni unul dintre cei mai mari jucători de pe piața telecom locală.

„Coreea este una dintre cele mai importante piețe de telecomunicații din lume, utilizatori deja experimentați solicitând introducerea de servicii noi. Întărirea poziției noastre la nivel local, prin intermediul noului parteneriat cu LG Electronics, ne dă posibilitatea să fim pregătiți pentru a susține trecerea la tehnologii mai avansate, precum LTE”, a declarat Hans Vestberg, președinte și CEO al Ericsson.

„LGE este încântat să aibă compania Ericsson ca partener în acest joint-venture”, a spus Yong Nam, vicepreședinte și CEO al LG Electronics. „Experiența mondială a Ericsson și experiența tehnologică a companiei ne vor ajuta să răspundem mai bine cerințelor clienților și angajaților noștri. Suntem siguri că vom avea o colaborare fructuoasă în viitor”.

„Datorită poziției Ericsson de lider al industriei mondiale de telecomunicații, LG Ericsson va putea să le ofere utilizatorilor din Coreea cele mai noi tehnologii și un nivel ridicat de calitate

a serviciilor. Suntem nerăbdători să vedem ce ne rezervă viitorul”, a spus Jae Ryung Lee, CEO al LG-Nortel.

Această companie a fost înființată în 2005, în sistem joint-venture, prin unirea diviziei de sisteme de telecomunicații a LG Electronics și a diviziei de distribuție a Nortel din Coreea. Scopul companiei a fost să dezvolte și să comercializeze atât sisteme de telecomunicații pe scară largă, cum ar fi sisteme WCDMA, CDMA și LTE pentru furnizorii locali de servicii telecom, cât și o serie de alte produse și servicii pentru companii. În 2009, LG-Nortel a avut vânzări de aproximativ $650 milioane și 1.300 de angajați.

Compania își va păstra sediul central în Seul, Republica Coreea.

În iulie 2009, Ericsson și guvernul coreean au acceptat să colaboreze pentru crearea unui ecosistem ecologic, bazat pe tehnologie 4G. Competențele dezvoltate de LG-Ericsson vor contribui la implementarea acestei inițiative.

Tranzacția va avea influența pozitiv câștigurile Ericsson pe o perioadă de un an de la încheierea ei.

Compania SEB Enskilda a fost singurul consultant financiar al Ericsson în timpul negocierilor pentru încheierea acestui acord.

 

Ericsson este cel mai  important furnizor mondial de tehnologie și servicii pentru operatorii de telecomunicații. Lider de piață în domeniul tehnologiilor mobile 2G și 3G, Ericsson oferă suport pentru rețele cu peste 2 miliarde de abonați și deține o poziție importantă pe segmentul serviciilor de administrare a rețelelor. Portofoliul companiei cuprinde infrastructură pentru telefonie mobilă și fixă, precum și soluții broadband și multimedia pentru operatori, companii și dezvoltatori. Companiile în joint-venture Sony Ericsson și ST-Ericsson le oferă consumatorilor dispozitive mobile personale cu funcții dintre cele mai complexe.

 

Ericsson își materializează viziunea de a oferi „comunicații pentru toți” prin intermediul inovației, tehnologiei și soluțiilor sustenabile de afaceri. Activi în 175 de țări, cei peste 80.000 de angajați au generat, în 2009, venituri de 27,1 miliarde USD (206,5 miliarde coroane suedeze). Fondată în 1876 și având sediul la Stockolm, în Suedia, Ericsson este listată la Bursa Nordică OMX din Stockolm și pe NASDAQ din New York.

 

Ericsson

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C