.

Compania Fujitsu Siemens Computers prezintă în premieră un notebook din seria LIFEBOOK ce folosește soluțiile de securitate SystemTrack și DataProtect. Acestea se bazează pe noua tehnologie anti-furt Intel® și Computrace®. Fujitsu Siemens Computers se numără  printre singurii doi producători din EMEA care pot furniza deja o astfel de inovație în cadrul gamelor de notebook-uri deja existente. Sistemul complex de protecție va fi disponibil opțional pentru modelele ESPRIMO Mobile din gama business și pentru modelele LIFEBOOK T5010 și LIFEBOOK E8420. Prin integrarea acestei soluții de securitate în cadrul infrastructurii IT sunt îndeplinite cerințele clienților referitoare la noțiunile de siguranță și protecție a datelor companiei. Opțiunea anti-furt are două mari funcții: identificarea, urmărirea hardware-ului furat sau pierdut și ștergerea centralizată a datelor din sistem prin intermediul unei telecomenzi. Mai este posibilă blocarea notebook-ului printr-o funcție automată. Fujitsu Siemens Computers oferă soluția completă de securizarea de la o singură sursă.

 

 

Conform studiului desfășurat de Institutul Poneman în luna iunie 2008, peste 50% din călătoriile de afaceri implică transportul de date confidențiale pe notebook-uri și 65% nu sunt dotate preventiv anti-furt. Numărul de laptopuri furate ce conțineau date importante a crescut rapid în ultimii ani. Doar rata din 2006 a crescut cu 84% comparativ cu anul porecedent. Fujitsu Siemens Computers rezolvă această problemă printr-un pachet de securitate axat pe ultima tehnologie anti-furt de la Intel și Computrace. 

 

 

Soluțiile de securitate SystemTrack și DataProtect vor fi disponibile în primul semenstru financiar din 2009 pentru o serie de modele LIFEBOOK și pentru întreaga gamă de produse business a ESPRIMO Mobile. Fujitsu Siemens Computers utilizează această metodă 2-în-1 pentru a răspunde nevoilor diferite ale marilor companii și ale întreprinderilor mici și mijlocii. Pierderea de hardware prin furt este cel mai des întâlnită în organizații mici și în sectorul

SoHo : numărul de notebook-uri este mic, iar noile achiziții sunt costisitoare. SystemTrack detectează și localizează în timp real echipamentul furat imediat ce acesta este conectat la Internet sau Intranet pe acestă cale, laptopurile putând fi recuperate.

 

 

Aplicația DataProtect este utilizată mai ales pentru date importante, fiind extrem de utilă pentru întreprinderi mari și mijlocii. În mediul corporativ piederea de date confidențiale reprezintă un real pericol sau, mai rău, furtul de date poate aduce pagube însemnate unei companii. Centrul

de suport DataProtect poate accesa sistemul și poate salva centralizat datele confidențiale sau, dacă este nevoie, poate șterge complet aceste date. Mai mult, e important de menționat faptul că help desk-ul poate bloca hardware-ul prin opțiunea denumită "kill pill". Ulterior, dacă echipamentul este returnat clientului, acesta îl poate debloca folosind o  parolă specială.

 

 

Strict în privința consumatorului, SystemTrack și DataProtect se folosesc extrem de ușor: se cumpără soluțiile de securitate ca extra-opțiune a produselor Fujitsu Siemens Computers și se înregistrează la

ComputraceCustomerCenter . Clientul poate raporta furtul sau pierderea direct prin telefon sau online, la fel cum se procedează cu cardurile de credit și, ulterior, se aplică măsurile de securizare. Astfel, Fujitsu Siemens Computers va fi unul dintre singurii doi producători din EMEA ce poate include soluția anti-furt în protofoliul curent de produse și singurul care poate integra soluția într-un pachet separat de servicii și soluții ce acoperă toate aspectele ce țin de siguranță. 

 

 

"Dialogurile cu clienții noștri și propriile noastre studii ne-au arătat faptul că securitatea datelor reprezintă o preocupare majoră pentru managerii IT din companii, mai ales când e vorba de implementarea unei strategii mobile. Garanția protecției datelor importante ocupă un loc fruntaș pe lista caracteristicilor notebook-urilor noastre business" afirma Armin Kumpf, Director Senior al Departamentului Business Mobile al Fujitsu Siemens Computers. "Soluția de protecție anti-furt este un mecanism complex, ce previne furtul și pierderea de date, este o completare excelentă a valorii calitative a notebook-urilor noastre și, mai ales, a portofoliului nostru de soluții de securitate".

 

 

Noua soluție anti-furt de la Fujitsu Siemens Computers va fi disponibilă în cadrul unei selecții de modele de echipamente începând cu primul semestru din 2009.

 

 

 

Despre Fujitsu Siemens Computers:

 

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluții și servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile și soluțiile Mobility and Dynamic Data Center din generația următoare. Având o platformă și un portofoliu de servicii de excepție, oferta noastră acoperă o gamă largă, de la dispozitive handheld până la desktop-uri, și soluții și servicii pentru infrastructura IT a companiilor. Compania Fujitsu Siemens Computers este prezentă în toate segmentele importante ale pieței de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu și Africii, prin divizia de servicii care și-a extins activitatea în 170 de țări din întreaga lume. Crescând forța, inovațiile și puterea de acoperire a acționarilor noștri, Fujitsu Limited și Siemens AG, ne asigurăm că satisfacem necesitățile clienților noștri: companii mari, mici și de dimensiuni medii, și utilizatori finali. Pentru a fi în concordanță cu standardele internaționale pentru responsabilitate socială corporativă, compania Fujitsu Siemens Computers este membru al asociației United Nations Global Compact.

FSC

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C