.

 

 

 

GENESYS, dezvoltator și integrator de soluții IT, își menține estimările privind afacerile din 2008, de 34-35 milioane euro, cu 13-16% mai mari față de 2007, deși avansul din ultimele 3 luni a coborât sub 10%, din cauza crizei financiare care a dus la limitarea bugetelor firmelor pe sfârșit de an.

"Așteptările inițiale au fost confirmate în primele trei trimestre ale anului, când am avut creșteri de 20-25%, în timp ce pentru ultimele trei luni, estimăm o diminuare a ritmului, la mai puțin de 10%, din cauza crizei financiare care a dus la limitarea bugetelor companiilor pe sfârșit de an și la scăderea cererii în retail", a declarat agenției MEDIAFAX directorul executiv al grupului, Sorin Baltag.

El a adăugat că din cauza costurilor financiare ridicate din ultima parte a anului, profitul va atinge doar 3% din cifra de afaceri.

Pentru 2009, grupul apreciază că va înregistra o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 15%.

"La nivelul întregului an 2009 ne dorim o creștere de minim 15% a cifrei de afaceri. (...) Vom căuta oportunități în domeniul dezvoltării de aplicații și servciii web care pot completa oferta noastră", a adăugat directorul executiv al grupului.

Criza financiară a afectat o serie de companii IT, însă partenerii GENESYS nu au solicitat de întreruperea colaborării.

"Nu am primit astfel de înștiințări, însă se poate sesiza că o serie companii au probleme de lichiditate și solicită eșalonarea plăților", a mai spus Sorin Baltag.

Din grup, care numără 130 de angajați, fac parte companiile GENESYS Distribuție, GENESYS Systems și GENESYS Distribution Bulgaria, iar cea mai mare parte a veniturilor, respectiv 90%, sunt generate de domeniul privat.

Anul trecut, grupul GENESYS, dezvoltator, integrator și distribuitor de soluții și sisteme software și hardware, a raportat o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/genesys-isi-mentine-estimarile-pentru-2008-in-pofida-scaderii-ratei-de-crestere-in-ultimul-trimestru.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C