.

GIGABYTE, unul din principalii producatori de placi de baza si placi video, anunta decizia de a produce componente cu înalte standarde ecologice, acesta fiind un obiectiv primordial pentru 2008. Aceasta decizie urmeaza angajamentului GIGABYTE, asumat înca din 2005, de a produce componente PC de o calitate superioara folosind o solutie de fabricare ce respecta directiva ROHS. Industria hardware a urmat exemplul GIGABYTE si compania spera ca se va întampla acelasi lucru si în cazul celei mai recente initiative GIGABYTE din domeniu - producerea de componente ecologice cu eficienta energetica îmbunatatita cu pâna la 20% pentru toate liniile noi de productie a placilor de baza. Pe 25 octombrie 2005, GIGABYTE anunta în premiera mondiala producerea primei placi de baza ROHS cu binecunoscutul chipset Intel 945P Express. Sase luni mai târziu, GIGABYTE anunta seria placilor de baza cu tehnologia Ultra Durable, bazata pe chipset-ul Intel P965 Express, îmbunatatita cu condensatori solizi care ofera eficienta energetica net superioara vechilor condensatori electrolitici. Odata cu disponibilitatea chipset-urilor Intel Bearlake în luna mai 2007, GIGABYTE a introdus seria placilor de baza cu tehnologie Ultra Durable 2, care utilizeaza componente de cea mai buna calitate, adaptate mediului înconjurator, cum ar fi: condensatorii solizi fabricati în Japonia, MOSFET-uri Low RDS (On), care genereaza mai putina caldura, si bobine cu miez de ferita, capabile sa functioneze la frecvente marite, reducând pierderile de energie. Având posibilitati de fabricatie noi si sediul central în Taiwan, GIGABYTE opteaza pentru reglarea emisiilor nocive, tactica adoptata în putine regiuni din Asia. Împreuna cu acordul ROHS, GIGABYTE se aliaza directivei internationale WEEE, care limiteaza efectele negative ale depozitarii echipamentelor electronice. Mai mult, din dorinta de a reduce pierderile, GIGABYTE a decis de curând, sa creasca nivelul de toleranta pentru reciclarea componentelor placilor - bunurile RMA (Return Material Authorization). Compania va aloca mai multe resurse pentru a repara componentele defecte, în loc sa ia decizia înlocuirii lor. GIGABYTE a introdus numeroase initiative care urmaresc protejarea mediului înconjurator cum ar fi:

1. Lumina la birou se stinge în timpul pauzelor de masa.
2. Angajatii sunt încurajati sa îsi închida computerele în timpul pauzei de masa.
3. Utilizarea unui singur lift în afara orelor de vârf.
4. Recompensarea fiecarui departament în parte pentru închiderea aerului conditionat si a luminii în salile de conferinta, atunci când încaperile nu sunt utilizate.
5. Solicitari si aprobari în sistem online, pentru reducerea consumului de hârtie.
6. Reciclarea hârtiei de la imprimanta si de la copiator.
7. Încurajarea angajatilor sa utilizeze mijloace de comunicare eficiente, cum ar fi MSN messenger ori Skype, pentru a mentine legatura cu birourile GIGABYTE din alte tari, clienti sau media.
8. Refolosirea cutiilor de ambalaj al placilor pentru a trimite mostre catre clienti sau media.
9. Reciclarea gunoiului de la birou sau din cladirile fabricilor.

http://www.xtrempc.ro/modules.php?name=Articole&skin=0&subtip=stire&tip=hard&id_articol=9407

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C