.

Producătorul american de hardware și software IBM a câștigat peste 4.100 de brevete în SUA, în 2008, devenind prima companie care a depășit acest nivel într-un singur an, a anunțat compania.

De asemenea, 2008 este al 16-lea an consecutiv în care este lider în ceea ce privește brevetele emise  în SUA.

Compania a anunțat că are în plan să contribuie la stimularea inovațiilor și a creșterii economice. Astfel, urmărește să mărească cu 50%, la peste 3.000, numărul de invenții tehnice pe care le publică anual și să se preocupe mai puțin de protejarea brevetelor. Astfel, aceste invenții vor fi puse gratuit la dispoziția celor care au nevoie de ele. 

IBM va contribui, prin IBM Research, la un proiect de colaborare care dezvoltă un sistem de măsurare empirică a calității brevetelor.

"Strategia proprietății intelectuale a IBM se bazează pe echilibrarea invențiilor proprietare cu cele deschise", a spus Dr. John E. Kelly III, IBM senior vicepreședinte și director la IBM Research.

În timp ce IBM va continua să caute brevete și va proteja proprietatea intelectuală, dezvoltarea planificată în sectorul invențiilor publice se va concentra pe acele zone tehnologice care vor ajuta la construirea unei infrastructuri noi, mai inteligente. Evoluția strategiei IBM continuă eforturile anterioare de a stimula inovația angajându-se să nu pretindă drepturi de brevet în zona software-ului open source, sănătate, educație, mediu și în interoperabilitatea software. 

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/ibm-a-castigat-peste-4-100-de-brevete-in-sua-in-2008.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C