.

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ȘTIRII:

·         Intel lansează prima sa platformă bazată pe procesor Intel® Atom™, cu stocare optimizată, dedicată piețelor de stocare în continuă creștere pe segmentele home și small office/home office.

·         Noile opțiuni single și dual-core chip oferă performanță scalabilă și flexibilitate, rulând pe sistemele de operare Microsoft Windows Home Server* și Linux.

·         Unii dintre cei mai mari vânzători de sisteme de stocare, LaCie*, LG Electronics*, QNAP*, Synology* și Thecus*, intenționează să realizeze produse bazate pe noua platformă cu procesor Intel Atom.

·         Procesoarele Intel Atom introduse și pentru aplicații încorporate sunt ideale pentru multiple segmente de piață, incluzând imagini print, sisteme digitale de securitate și domeniul industrial.

CEBIT, HANNOVRA, Germania, 5 martie 2010 – Intel Corporation a lansat astăzi prima sa platformă bazată pe procesor Intel® Atom™, optimizată pentru dispozitivele de stocare utilizate în birourile din segmentele home și small office/home office (SOHO).

Această platformă eficientă energetic are procesor Intel® Atom™ D410 single-core sau D510 dual-core și Controller I/O Intel® 82801IR, asigurând performanța de procesare și conectivitatea input/output (I/O) necesare pentru a face față cerințelor de trafic ale unor mari vânzători de sisteme de stocare, printre care LaCie*, LG Electronics*, QNAP*, Synology* și Thecus*. 

         Serverele home și dispozitivele de stocare atașate rețelei (network-attached storage - NAS) din segmentul SOHO bazate pe noua platformă cu procesor Intel Atom funcționează ca un hub centralizat care organizează, administrează, protejează și vede în comun documente, fotografii, fișiere video și muzică în întregul perimetru al locuințelor sau birourilor mici. Astfel devine posibil ca un conținut digital să fie păstrat în siguranță, fiind disponibil în orice moment și în orice loc.

“Sistemele NAS sunt utilizate în mod tradițional în companii pentru a administra, stoca și accesa date,” a declarat Seth Bobroff, General Manager, Intel Data Center Group, Storage. “La ora actuală, găsim în locuințe și birouri mici un număr crescând de computere, laptop-uri, netbook-uri și telefoane mobile care creează și consumă conținut digital. Acest progres în domeniul mobilității, combinat cu creșterea explozivă de date și media, creează nevoia pentru soluții de stocare centralizate, ușor de utilizat, pentru segmentele home și small office.”

Având o reducere de 50% a consumului de energie și un nivel îmbunătățit de performanță față de generația anterioară de procesoare Intel Atom de la Intel, noile procesoare Intel Atom, în combinație cu Controller-ul I/O Intel 82801IR, permit vânzătorilor să ofere sisteme eficiente din punct de vedere al costurilor, cu numeroase caracteristici și grad mare de fiabilitate, care pot fi scalate pentru a susține cerințele pieței de stocare în continuă evoluție pe segmentele home și small office.

“Lansarea procesorului Atom de la Intel reprezintă un progres esențial, care modifică dramatic scara soluțiilor de stocare pe piețele-țintă ale LaCie,” a declarat Erwan Girard, Professional Business Unit Manager, LaCie. “Suntem încântați să lucrăm cu Intel și să utilizăm această tehnologie revoluționară pentru a oferi clienților noștri un nou nivel de caracteristici puternice și robuste.”

Rulând cu procesor Intel Atom D510, dispozitivul N4B2 NAS de la LG asigură posibilitatea de a “scrie” și “citi” rapid fișiere mari de date, permițând unui număr de până la 20 utilizatori să ruleze date de nivel high-definition (30Mbps) simultan, în cadrul unei rețele locale.

“Pe măsură ce cresc ca dimensiuni bibliotecile multimedia, crește și nevoia pentru soluții de stocare sigure, redundante,” a declarat Dong-Keun Lee, Vice President, DS Division, LG Electronics. “Network-attached storage a devenit mai mult decât un simplu disk drive mai “special”, fiind acum o “locație” sigură, redundantă, pentru toate fișierele dv. de neînlocuit – fotografii, muzică și documente. Datorită caracteristicilor inovatoare de procesare rapidă a datelor, pe care le oferă N4B2, devenim lideri pe acest segment.”

Noua platformă are șase lane-uri PCI Express*, 12 porturi USB 2.0, o funcție de multiplicare de port și porturi eSATA care oferă producătorilor originali de echipamente posibilitatea de a adăuga dispozitive periferice și de a extinde capacitatea de stocare în afara sistemului. De asemenea, oferă capabilități hot plug pentru upgradări de capacitate ușor realizabile, precum și un controller integrat gigabit Ethernet MAC pentru transferuri îmbunătățite de date de la și către dispozitive home server sau small office NAS. Platforma de stocare are în plus flexibilitatea care îi permite să susțină Microsoft Windows Home Server* și sisteme de operare Linux open source.

Informații suplimentare sunt disponibile pe intel.com/go/storage.

 

Procesoarele Intel Atom încorporate

Pe lângă introducerea platformei de stocare, Intel a mai anunțat două procesoare Intel Atom single-core, N450 și D410, precum și primul procesor Intel Atom dual-core, D510, pentru dispozitive încorporate. Având suport pentru un ciclu de viață de 7 ani, astfel încât să facă față cerințelor performanță-per-watt ale dispozitivelor încorporate, platforma încorporată bazată pe procesor Intel Atom este ideală pentru design-uri mici, cu eficiență energetică mare, pentru segmente de piață precum imagini print, sisteme digitale de supraveghere și domeniul industrial.

Cele trei procesoare se combină cu un controller I/O conceput pentru piața dispozitivelor încorporate – controller-ul I/O Intel® 82801HM – pentru o soluție 2-chip care oferă capabilități generoase I/O și adaugă flexibilitate prin interfețe cu lățime mare de bandă, incluzând conectivitate  PCI Express*, PCI*, SATA și USB 2.0.

Mai multe informații despre procesoarele Intel Atom pentru dispozitive încorporate sunt disponibile în Intel Embedded Press Kit.

 

Despre Intel

Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovația privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse și inițiative menite să îmbunătățească încontinuu munca și viața oamenilor. Pentru informații suplimentare cu privire la Intel accesați http://www.intel.com/pressroom și http://blogs.intel.com

 

Intel

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C