.

Astăzi, în cadrul Interop, Lenovo a anunțat intrarea sa pe piața globală a serverelor cu noua linie ThinkServer. ThinkServers sunt configurate astfel încât să ofere o soluție creativă pentru companiile mici și mijlocii care au nevoie de performanțe ridicate și un nivel înalt de stocare, dar nu dispun de personal IT dedicat care să realizeze și să gestioneze un mediu de server. Noile servere sunt completate de un software de gestionare ușor de folosit și de o versiune de probă de 90 de zile constând în ThinkPlus Priority Support și menit să ajute clienții să se adapteze noului mediu de server.

 

 

Lenovo își extinde și angajamentul pe care și l-a asumat față de partenerii de afaceri oferindu-le o linie completă ThinkServer, precum și asistență și service asigurate prin rețeaua sa consacrată de canale de servicii.

 

 

„Pentru mine – în calitate de proprietar al unei mici companii – nu e nimic mai rău decât problemele pe care mi le poate crea propria tehnologie,” a afirmat Patty Briguglio, președinte al MMI Associates. „Folosesc ThinkPads de la Lenovo de foarte multă vreme și am încredere în performanțele lor, așa că atunci când partenerul meu de afaceri pentru Lenovo mi-a recomandat să încerc ThinkServers de la Lenovo, i-am răspuns că așa voi face.”

 

 

Prezentarea ThinkServer

 

Lenovo lansează trei turnuri și două servere în rastel x86, aducând o ofertă scalabilă care se poate adapta diverselor nevoi ale companiilor de diferite dimensiuni, variind de la 1 la 500 de angajați. Familia ThinkServer este disponibilă cu Microsoft Windows Server sau SUSE Linux Enterprise Server de la Novell, furnizorul de sisteme de operare Linux preferat de Lenovo. Noua linie ThinkServer este formată din:

 

 

Serverele ThinkServer TS100 Turn și RS110 Rastel sunt prevăzute cu procesoare Intel Core 2 Duo sau Xeon 3000 sau 3200 și sunt destinate birourilor de dimensiuni mici care folosesc aplicații simple precum email, trimiterea de mesaje și stocarea fișierelor, putând fi folosite și ca servere Web.

 

 

Serverele ThinkServer TD100 Turn, TD100x Turn sau RD120 Rastel sunt prevăzute cu procesoare Intel Xeon 3000 sau 5000 și sunt ideale pentru companiile de dimensiuni medii care au nevoie de capacități suplimentare cum ar fi aplicații de baze de date sau virtualizare.

„Microsoft este încântată de colaborarea strânsă cu Lenovo în domeniul serverelor,” a declarat Chris Phillips, director general al diviziei Windows Server & Solutions de la Microsoft. „Combinația dintre Windows Server 2008 și viitoarea noastră versiune a produselor Small Business Server 2008 și Essential Business Server 2008 este în deplină concordanță cu soluțiile ThinkServer de la Lenovo.”

 

 

Software dezvoltat de Lenovo pentru o gestionare ușoară

 

Lenovo lansează și instrumentele de gestionare ThinkServer, un software proiectat pentru a transforma instalarea, actualizarea și gestionarea în procese simple și eficiente pentru companiile mici și mijlocii care nu dispun de departamente informatice dedicate.

 

 

Instrumentele de gestionare pentru ThinkServer sunt formate din:

 

·         ThinkServer EasyStartup – un instrument de bază pentru configurarea hardware-ului care ajută clienții ce dispun de cunoștințe tehnice limitate să instaleze un mediu de server.

 

·         ThinkServer EasyUpdate – o utilitate de actualizare care permite utilizatorilor să identifice, să descarce și să instaleze cu ușurință versiuni actualizate de hardware și firmware.

 

·         ThinkServer EasyManage – un instrument cu toate caracteristicile necesare, dezvoltat împreună cu LANDesk, care permite utilizatorilor să supravegheze de la o singură consolă modul de funcționare a unuia sau mai multor servere.

 

 

Service și asistență din prima zi

 

Clienții ThinkServer pot profita de versiunea de probă de 90 de zile a serviciilor de asistență ThinkPlus Priority Support atunci când își instalează serverele pentru prima dată. ThinkPlus Priority Support oferă servicii de garanție încă din următoarea zi lucrătoare, asistență prin telefon 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, precum și direcționarea prioritară a apelurilor telefonice către tehnicieni de nivel superior, cu posibilitatea de a opta pentru o intervenție la fața locului în termen de patru ore și reținerea unității de disc dur. De asemenea, clienții au opțiunea de a cumpăra pachetul ThinkPlus Productivity care cuprinde toate caracteristicile ThinkPlus Priority Support, la care se adaugă instalarea hardware-ului la fața locului și cursuri de formare on-line.

 

 

„Cu ajutorul ThinkServer Lenovo oferă un hardware cu o structură excepțională și un software ușor de folosit, dezvoltate special pentru clienții companiilor mici și mijlocii,” a afirmat Marc Godin, vice-președinte și director general, Enterprise Business Unit, Lenovo. „Lenovo oferă acum o întreagă suită de produse pentru CMM-uri, de la calculatoare tip desktop și notebook până la servere.”

 

 

Prețuri și disponibilitate

 

Produsele ThinkServer au prețuri începând de la 720 USD (fără TVA) și vor fi disponibile începând cu data de 30 septembrie la partenerii de afaceri ai Lenovo.

 

 

Despre Lenovo

 

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) este o companie care se axează pe realizarea de calculatoare personale cu o structură excepțională. Lenovo dispune de un model de afaceri bazat pe inovație, eficiență operațională și satisfacția clienților care vizează și investițiile în piețele emergente. Formată în urma achiziției fostei divizii IBM Personal Computing de către Grupul Lenovo, compania dezvoltă, produce și comercializează în întreaga lume servicii și produse tehnologice fiabile, de înaltă calitate și ușor de folosit. Lenovo deține centre de cercetare importante în Yamato, Japonia; Beijing, Shanghai și Shenzhen, China; și Raleigh, Carolina de Nord. Pentru informații suplimentare, vizitați www.lenovo.com.

Lenovo

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C