.

LG Electronics, Inc. (LG),  lider mondial în tehnologie și design pe segmentul de telefonie mobilă si Microsoft Corp. (Microsoft), lider mondial în software, servicii și solutii, au anunțat semnarea unui acord bilateral pentru o colaborare strategică în convergența mobilă.

 

 

Acordul a fost semnat în Seoul de către Yong Nam, vice-preșsedinte și CEO al companiei LG Electronics și Steve Ballmer, CEO al companiei Microsoft.

 

 

“Acest acord încheiat între LG și Microsoft reprezintă un moment extrem de important în industrie,” a declarat Yong Nam în cadrul ceremoniei de anunțare. “Prin acest parteneriat, tehnologiile precum mobile computing (calculul mobil) vor deveni o realitate zilnică, iar LG și Microsoft vor fi primii care vor oferi aceste facilități.”

 

 

“Acordul bilateral consolidează relația dintre Microsoft și LG și demonstrează angajamentul nostru de a livra cele mai inovatoare terminale pentru a oferi o experiență unică consumatorilor noștri,” a declarat Steve Ballmer. “Suntem încântați că cei mai importanți furnizori de soluții din domeniul telefoniei mobile precum LG, se aliniază la viziunea noastră în ceea ce privește mobilitatea.”

 

 

Acordul încheiat asigură continuarea colaborării strategice în R&D, marketing, aplicații și servicii în domeniul dispozitivelor de convergență mobilă. Totodată, parteneriatul propus reflectă angajamentul ambelor companii de a oferi cea mai avansată tehnologie, resurse și expertiză prin unirea forțelor cu jucătorii majori de pe cele mai importante piețe.

 

 

În mod particular, ca parte a strategiei de poziționare clară a companiei LG pe piața globală a smartphone-urilor,  LG își propune obiective pe termen mediu și lung,  oferind un portofoliu larg de produse și investiții în R&D, marketing și servicii pentru a-și îndeplini aceste obiective. Sub acest acord bilateral, afacerea de dispozitive de convergență mobilă va fi consolidată prin încorporarea competențelor companiei LG în marketing, dezvoltarea de produse, telefoane mobile și în segmentul de IT, dar și în expertiza Microsoft în Windows Mobile OS, aplicații și servicii.

 

 

Ambele companii vor continua să-și definească și să-și alinieze strategiile în domeniul telefoniei mobile prin întâlnirile anuale ale top management-ului.

Despre LG Electronics, Inc.

 

LG Electronics, Inc. (Korea Stock Exchange: 06657.KS) este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul  electronicii, informațiilor și comunicațiilor. Compania are peste 82.000 de angajați în cele 114 de birouri, care includ 82 de filiale deschise în întreaga lume. Alcătuită din 4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display și Digital Media cu vânzări globale de peste 44 miliarde USD în 2007, LG Electronics este cel mai mare producător de terminale CDMA, aparate

de aer condiționat, televizoare cu plasmă, sisteme de stocare optică, DVD playere și sisteme home theater de pe piața mondială. Pentru mai multe informații, vizitați www.lge.com

 

 

 

Despre Compania Mobile Communications a LG Electronics

 

Compania Mobile Communications a LG Electronics este lider mondial în producția de terminale UMTS (WCDMA), CDMA și GSM, care au fost special create pentru a adăuga valoare vieții consumatorilor. Cuprinzând o gamă integrală de soluții wired sau wireless, compania a devenit în scurt timp o prezență globală pe piața de comunicații mobile și, în același timp, a reușit să își mărească cota de piață pe plan internațional în domeniul terminalelor mobile 3G. Pentru mai multe informații, vizitați www.lgmobile.com.

LG

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C