.

Microsoft pregătește versiuni online pentru cele mai populare programe ale sale, urmând ca, în 2009, să existe versiuni web pentru Word și Excel, dar și pentru alte programe din cadrul suitelor Microsoft Office, urmând ca și Exchange și Sharepoint să intre pe internet, informează BBC News.

Utilizatorii vor putea astfel să obțină programele prin intermediul unui browser web în loc să le instaleze pe computer. Unele versiuni de programe vor putea fi folosite gratuit de utilizatori, însă în cadrul lor vor rula reclame.

"Urmează ca întreaga gamă a aplicațiilor Office, de la cele mai avansate la cele de bază, să fie disponibile online fie finanțate prin publicitate, fie pe bază de abonament, achiziție de licență și altele", a spus Stephen Elop, director al diviziei de business din cadrul Microsoft.

Decizia Microsoft de a-și pune programele cele mai populare online la dispoziția utilizatorilor reprezintă o schimbare semnificativă a strategiei companiei, care anterior adusese în discuție doar la modul general posibilitatea introducerii pe internet a acestora.

Alte companii, precum Google sau Adobe, au pus la dispoziția utilizatorilor de mai mult timp versiuni online ale programelor lor.

Reorientarea către versiuni online este considerată a fi, din partea Microsoft, o încercare de a-și spori reputația în rândul providerilor de aplicații existente numai online.

Microsoft a anunțat că versiunile sale online de programe vor funcționa și cu browsere rivale, cum ar fi Firefox, și nu vor face necesară instalarea programului Silverlight.

Oficialii Microsoft nu au dat publicității deocamdată data la care versiunile online vor fi disponibile pe internet, dar se știe că vor fi lansare anul viitor.

Elop a declarat că Microsoft a înregistrat un interes sporit din partea multora dintre clienții săi față de versiunile web de programe, în condițiile în care utilizarea lor i-ar scuti pe numeroși posesori de calculatoare de corvoada instalării și menținerii de variante instalate local. În plus, el a adăugat că depresiunea economică este de natură să mărească gradul de atractivitate al programelor online.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/microsoft-pregateste-versiuni-online-pentru-unele-dintre-programele-sale-inclusiv-pentru-office-1.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C