.

Comisarul european pentru protecția consumatorilor, Meglena Kuneva, a declarat pe 20 iunie că va propune un nou pachet de reglementări pentru eficientizarea comerțului electronic. Circa 150 de milioane de cetățeni europeni apelează periodic la site-uri de cumpărături sau licitații online, precum amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane dintre aceștia decid să achiziționeze bunuri sau servicii din afara granițelor propriului stat.
 “În această toamnă voi propune o nouă legislație, care va reduce complexitatea reglementărilor în vigoare. Voi prezenta un set de reguli simplificate, care se vor adresa contractelor dintre companii și consumatori încheiate pe teritoriul Uniunii Europene”, a explicat Kuneva, într-un discurs susținut la Londra. Totodată, ea va iniția un set de reglementări, care vor elimina practicile comerciale incorecte din piața europeană a retailului online.
În prezent, România este considerată destinație de risc maxim în majoritatea comunităților internaționale de e-commerce.
Eforturile din trecut de a armoniza reglementările pentru protecția consumatorilor la nivelul UE au fost deseori împiedicate de reticența unor state membre, care doreau să evite relaxarea sau restrîngerea propriilor legi în acest domeniu.

 

http://www.jurnalul.ro/articole/127680/noi-reglementari-in-comertul-online-european

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C