.

 

IBM a anunțat noi soluții de stocare – completând seria de sisteme pentru optimizarea modului de lucru lansată în 2010 – care sunt concepute pentru a reduce costurile și complexitatea procesului de stocare a unor volume ample de date, făcând posibilă analiza cu ușurință a informațiilor.

 

Datorită unui număr tot mai mare de senzori și dispozitive care stochează informațiile, volumul de date din întreaga lume depășește deja spațiul de stocare disponibil - cererea privind capacitatea de stocare continuă să crească într-un ritm de circa 60% pe an. Companiile și instituțiile de conducere au nevoie de o mai bună ierarhizare și clasificare a datelor în așa fel încât să le poată analiza în mod eficient și să poată extrage inteligență din ele, dar, totodată, este necesară reducerea complexității și a costurilor de stocare și de protejare a informațiilor vitale.

   

Acest lucru face ca cheltuielile cu stocarea datelor să aibă cea mai rapidă creștere pe segmentul tehnologiilor hardware în SUA în 2010. Clienții sunt interesați de tehnologii de stocare care pot îmbunătăți eficiența și pot reduce costurile, care pot crește capacitatea de utilizare și pot clasifica mai bine datele pentru realizarea unor activități precum analiza în timp real. IBM anunță noi sisteme de stocare concepute să îndeplinească aceste cerințe.

 

Aceste noi soluții apar pe fondul unui trend ascendent al cotei de piață pentru IBM. În urma unei perioade de doi ani de achiziții strategice și a miliarde de dolari cheltuiți cu investiții în produse, cota de piață a încasărilor pentru soluțiile de stocare IBM a atins 11% în primul trimestru al anului 2010. IBM și-a păstrat în continuare prima poziție în ceea ce privește soluțiile software de arhivare cu o cota de 23,3% în 2009, potrivit IDC. 

   

Noua tehnologie ierarhizează automat datele în ordinea importanței pentru realizarea unor activități precum analiza în timp real

Clienții sunt interesați de sistemele de stocare care îi ajută să își ierarhizeze datele în ordinea importanței – cum ar fi informațiile referitoare la tendințele de cumpărare sau la consumul de energie – și să le gestioneze în mod diferit față de datele de o importanță secundară care nu le sunt necesare întotdeauna, cum ar fi cele care trebuie stocate datorită unor reglementari precum HIPAA, de exemplu.

  

Soluția IBM DS8700 include acum o nouă tehnologie concepută de către IBM Research care face posibilă gestionarea datelor cu mai multă ușurință, într-un mod mai economic. Opțiunea System Storage Easy Tier utilizează un sistem de monitorizare a performanțelor pentru a muta doar datele cele mai importante către drive-re mai rapide, SSD, lucru care ajută la reducerea costurilor. Prin plasarea în mod automat a celor mai importante date pe SSD-uri, Easy Tier asigură accesul rapid la informații în așa fel încât acestea să poată fi analizate cu ușurință pentru obținerea unui avantaj competitiv.

 

 

Noua tehnologie oferă o capacitate mărită de stocare pentru datele nestructurate

Companiile investesc în soluții de stocare pentru a gestiona date nestructurate, cum ar fi imaginile și clipurile video din mediul web, al căror număr este estimat să crească, cu o rata anuală de 47,3% din 2009 până în 2013. IBM anunță noi soluții ideale pentru stocarea datelor nestructurate – ofertele IBM Long Term File System și LTO Ultrium Generation 5.

   

LTO (Linear Tape-Open) Ultrium este o tehnologie de stocare pe bandă care ajută la scăderea în mod semnificativ a consumului de energie și la reducerea costurilor de stocare de până la 10 ori. IBM Long Term File System utilizează tehnologie LTO-5 pentru a asigura un acces mai simplu și mai puțin costisitor la arhive ample de date nestructurate. Soluția Long Term File System este concepută pentru a se adresa nevoilor de stocare în continuă creștere din domeniile industriei care generează informații digitale precum Media și Entertainment, medical și supraveghere digitala. 

   

Thought Equity Motion – lider mondial în codificarea, furnizarea și prelucrarea de conținut video de înaltă calitate – a testat soluția IBM Long Term File System și a constatat faptul că era posibilă reducerea costurilor de stocare ale companiei într-un mod semnificativ.

   

“Thought Equity Motion prelucrează datele pentru partenerii săi media, punând la dispoziția producătorilor și a canalelor digitale materiale video ce conțin știri, sport sau divertisment. Acest tip de conținut necesită un spațiu de stocare foarte mare și, de aceea, căutăm noi modalități pentru a stoca în mod sigur și eficient din punct de vedere al costurilor informațiile clienților noștri”, a afirmat Mark Lemmons, CTO, Thought Equity Motion. “IBM Long Term File System s-a dovedit a fi o modalitate mai simplă și mai ieftină de a gestiona creșterea exponențială a volumului de informații digitale”.

   

Noile tehnologii îmbunătățesc în mod semnificativ eficiența de stocare

Reducerea costurilor și a complexității în cadrul procesului de stocare a unui volum mare de date este o prioritate pentru clienți. Eliminarea datelor “duplicat” este o prioritate de top în domeniul stocării informației în 2010, clienții căutând modalități pentru a opri creșterea volumului de date redundante .

   

IBM adaugă opțiunea “Many-to-one” tehnologiei sale ProtecTIER pentru eliminarea datelor “duplicat” care permite centrelor de date să copieze informațiile de backup într-o locație centrală. Prin eliminarea datelor “duplicat” înainte ca acestea să fie copiate, ProtecTIER permite reducerea lățimii de bandă necesară pentru a transfera datele cu 95% sau mai mult.

 

Cea mai nouă versiune a produsului IBM Tivoli Storage Manager poate fi utilizată pentru a colecta, a gestiona și a recupera datele stocate în cadrul ProtecTIER. IBM Tivoli Storage Manager oferă o gamă largă de opțiuni pentru managementul datelor, precum opțiunile de backup, arhivare, migrare, toate acestea într-un cadru unificat care simplifică administrarea.

  

IBM a anunțat de asemenea cea mai recentă versiune a sistemului de stocare XIV. Având drive-re de 2 TB și procesoare cu o tensiune mai mică, noua versiune poate dubla capacitatea de utilizare și ajută la reducerea consumului cu până la 59%. IBM a adăugat peste 400 de clienți la platforma XIV în anul 2009, peste 60% dintre aceștia fiind clienți noi.

 

Compania Welch’s a apelat la soluția IBM XIV deoarece capacitatea sa de stocare creștea cu 40% în fiecare an. “Utilizând XIV, Welch’s a reușit să reducă cerințele de stocare cu  30%”, a afirmat Mukesh Sharma, IT manager în cadrul Welch’s. “Prin automatizarea sarcinilor, XIV a contribuit la scăderea costurilor de stocare cu 300.000 dolari. Deși avem un brand puternic, Welch’s este o companie mică deținută de fermieri, deci este foarte important să menținem costurile cu tehnologia la un nivel redus”.

 

IBM  

Pentru mai multe informații referitoare la IBM, vizitați www.ibm.com. Pentru mai multe informații referitoare la IBM Storage, vizitați www.ibm.com/systems/storage/.

IBM

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C