.

NVIDIA Corporation, compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), anunță astăzi lansarea programului GPU Ventures, o nouă inițiativă globală prin care se urmărește identificarea, susținerea și investiția în companiile mici care utilizează  unitatea de procesare vizuală (GPU) pentru dezvoltarea aplicațiilor vizuale sau aplicațiilor de procesare pe GPU. NVIDIA lansează, de asemenea, și site-ul GPU Venture Zone, un portal de prezentare a aplicațiilor bazate pe GPU dezvoltate de partenerii din ecosistem.

 


“Programul GPU Ventures oferă o oportunitate extraordinară pentru companiile tinere și ambițioase care își dezvoltă afacerile în jurul ecosistemului GPU. Aceste companii reprezintă, de fapt, inovatorii care vor stimula dezvoltarea platformei GPU”, a declarat Jeff Herbst, vicepreședinte al Diviziei de Dezvoltare în cadrul NVIDIA. “Prin acest program vom oferi sprijin financiar și de marketing companiilor aflate în stadiul de start-up și care vor să se dezvolte pe măsura potențialului. Dorim să-i încurajăm pe toți oamenii de afaceri și investitorii interesați să ne ceară ajutorul și să ne împărtășească ideile lor.”

 


Prin programul
GPU Ventures, NVIDIA intenționează să sprijine companiile care utilizează platforma de dezvoltare a unității de procesare vizuală (GPU) atât pentru aplicații profesionale, cât și pentru aplicații pentru utilizatorii obișnuiți din toate domeniile precum optimizarea vizuală (îmbunătățirea calității imaginilor), cercetarea științifică, analiza financiară și interfețele 3D. Investițiile estimate pot varia între 500.000 dolari și 5.000.000 dolari, iar parteneriatele strategice vor cuprinde și acțiuni comune de marketing, dezvoltare, distribuție și multe altele.    

 

 

“Suportul pe care ni l-a acordat NVIDIA , prin investiții, parteneriat strategic și activități comune de marketing ne-a ajutat să strângem capital suplimentar și să obținem vizibilitate mult mai rapid,” a declarat Sam Blackman, CEO al Elemental Technologies. “Împărtășim pasiunea NVIDIA pentru utilizarea unității de procesare vizuală ca un procesor paralel, pentru mai mult decât aplicații grafice și încurajăm și alte companii interesate de această piață să se alăture ecosistemului de procesare vizuală.”

 


Pe lângă Elemental Technologies, NVIDIA a investit cu succes în companii aflate în stadiul de start-up precum Acceleware, Keyhole Corporation (preluată de Google pentru Google Earth), Mental Images (preluată de NVIDIA), MotionDSP și Right Hemisphere.
Aceste companii se numără printre cele peste 60 de companii mici care au avut întâlniri cu personalități importante din comunitatea investitorilor la Summit-ul NVIDIA 2008 Emerging Companies, eveniment care va va fi organizat și în toamna anului 2009.

 

 

“Primul summit anual NVIDIA Emerging Companies a fost un eveniment de talie mondială, poate cea mai bună și mai informativă prezentare a unei companii private din 2008,” a declarat Drew Lanza, general partner al Morgenthaler Ventures. “Cosiderăm că procesarea paralelă pe unitatea de procesare vizuală (GPU) reprezintă o oportunitate extraordinară de creștere pentru companiile din portofoliul nostru și salutăm eforturile făcute de NVIDIA pentru sprijinirea acestui ecosistem prin lansarea noului program GPU Ventures și a altor inițiative asemănătoare.”

 

 

Dacă sunteți interesați să trimiteți un plan de afaceri sau să participați la Emerging Companies Summit, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la adresa gpuventures@nvidia.com Vă rugăm, de asemenea, să vizitați site-ul GPU Venture Zone la adresa: www.nvidia.com/gpuventures.

 

Despre NVIDIA

 

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală și compania care a inventat unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru stațiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri și dispozitivele mobile. NVIDIA deservește atât industria de divertisment și segmentul utilizatorilor individuali prin produsele sale GeForce®, cât și segmentul profesional, de design și vizualizare prin produsele sale Quadro™ și domeniul foarte performant de procesare cu ajutorul produselor sale Tesla™. NVIDIA are sediul în Santa Clara, California și are birouri în Asia, Europa și America. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.nvidia.com.

 

 

Anumite declarații din acest comunicat de presă care include, dar nu se limitează la caracteristicile, beneficiile, impactul, obiectivele și cifrele de investiție ale programului GPU Ventures Program sunt declarații care sunt supuse riscurilor și nesiguranței care ar putea face ca rezultatele să fie material diferite de așteptări. Factori importanți care pot cauza ca rezultatele actuale să fie diferite de așteptări includ:  schimbări în programul GPU Ventures, dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente și mai rapide, aprecierea de către piață sau de către clienți a produselor competitorilor; impactul dezvoltării tehnologice și a produselor competitive; adoptarea procesoarelor (CPU) pentru procesarea paralelă; dependența de alți producători; evoluția generală a pieței; schimbări în standardele din industrie și interfețe și alte riscuri detaliate din când în când în rapoartele din dosarele NVIDIA către Comisia de Valori Mobiliare care includ Formularul 10-Q pentru anul fiscal care a luat sfârșit la 26 Octombrie 2008. Copii după aceste rapoarte se găsesc pe site-ul nostru și pot fi accesate gratuit. Aceste declarații vorbesc numai la data prezentului document și , cu excepția situațiilor cerute de lege, NVIDIA nu își asumă nicio obligație de a le actualiza, în eventualitatea unor evenimente sau circumstanțe ulterioare.

NVIDIA

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C