.

 

Panasonic anunță astăzi noul model Toughbook CF-C1, cel mai ușor laptop convertibil și ranforsat, dedicat utilizării în mediul business. Modelul cu o greutate de numai 1,47 kg poate fi operat atât în mod clasic, cât și ca tablet PC. Toughbook CF-C1 a fost conceput în special pentru cei ce au nevoie de mobilitate maximă în activitatea de zi cu zi, precum lucrătorii din domeniul sănătății, al cercetării de piață, precum și pentru cei care au nevoie de flexibilitate în introducerea informațiilor.

Laptopul dispune de o curea ergonomică ce permite utilizatorului să introducă date cu o singură mână, dar și de un ecran tip Multi-Touch + Digitizer sau Multi-Touch Resistive, în funcție de configurație, ce poate fi folosit chiar și cu mănuși.

Modelul CF-C1 este diferit de alte modele Toughbook datorită faptului că poate fi utilizat și ca tabletă, fără a exista pericolul de a fi deteriorat, si aceasta deoarece laptopul este echipat cu o balama cu prindere în trei puncte ce rigidizează ecranul atunci când utilizatorul introduce date în modul Tablet PC.

Panasonic a proiectat special pentru acest model balamaua cu prindere triplă, astfel încât produsul final să fie robust, fără a fi nevoie de ranforsări suplimentare care ar fi condus la creșterea în greutate a laptopului.

CF-C1 oferă totodată o autonomie de lucru de până la 10 ore, grație bateriei duale interschimbabile.

Bateria duală interschimbabilă și cureaua ergonomică

Noul Panasonic Toughbook CF-C1 se potrivește perfect acelor persoane care

lucrează în același timp la mai multe proiecte și a căror activitate se desfășoară în mare parte pe teren, cu posibilități limitate de a reîncărca laptopul.

Bateria duală interschimbabilă permite utilizatorilor să schimbe un modul component cu al doilea, în timp ce laptopul se află în funcțiune. Un indicator de baterie anunță utilizatorul în timp real care este nivelul de energie stocată în baterie, chiar și atuci când laptopul este oprit. Cu o singură baterie cu 4 celule instalată, unitatea este extrem de ușoară, ajungând la numai 1,47 kg (1,69 kg dacă se folosește bateria duală) și poate fi foarte ușor manevrată grație curelei ergonomice ce permite folosirea unei singure mâini pentru introducerea datelor, în timp ce cealaltă ține laptopul.

CF-C1 este astfel ideal pentru a înregistra informații în medii în care este mai dificil să așezi unitatea pe un suport și să tastezi datele. Spre exemplu, laptopul este extrem de util operatorilor de la firmele de cercetare de piață care trebuie să efectueze sondaje în magazine ori pe stradă, dar și asistentelor medicale ce strâng informații lângă patul pacienților.

Performanțe și conectivitate de top

Noul laptop convertibil Panasonic este echipat cu performantul procesor Intel Core i5-520M vPro™(2,4 GHz cu Turbo Boost ce poate ajunge până la 2,93 GHz, Intel® Smart Cache 3MB). Cum operatorii pe care îi vizează noul Toughbook lucrează în general în medii stresante și cu termene de predare foarte strânse, viteza și consumul scăzut al unității de procesare nu doar le fac munca mai ușoară, dar le permit și să acceseze aplicații-cheie mai ușor și să proceseze informațiile mult mai repede.

“Panasonic Toughbook CF-C1 este un notebook foarte puternic, pentru utilizatorii profesioniști, bazat pe noua serie de procesoare Intel Core 2010”, spune Jörg E. Finger, Director Sales Operations – Multinational Customers, la Intel GmbH. “Puterea de procesare a modelului Intel Core i5 se adaptează permanent la nevoia

utilizatorului și la aplicațiile folosite de acesta. Astfel, noul Toughbook beneficiază de eficiență sporită la funcționarea normală, fără compromisuri în ceea ce privește puterea  de procesare”, adaugă oficialul.

Toughbook CF-C1 vine cu conectivitate 3G pentru transmisii rapide de date-cheie, ceea ce poate fi de importanță crucială în domeniul sănătății, spre exemplu, unde starea pacientului poate necesita schimbarea rapidă a personalului medical ce îl are în grijă.

De asemenea, pentru conectivitate sporită, Panasonic Toughbook CF-C1 este echipat cu modul WiFi 802.11a/b/g/n și Bluetooth® 2.1.

“Noul convertibil Toughbook CF-C1 este soluția de business ideală pentru utilizatorii care își desfășoară activitatea pe teren”, spune Stephen Yeo, Marketing Director la Panasonic Computer Products Europe (PCPE). “Aspectul său compact va atrage, de asemenea, și profesioniștii care acordă o atenție deosebită imaginii, um ar fi cei din industria modei, a cosmeticelor sau a mărcilor foarte cunoscute din domeniul alimentar. Laptopul este, de asemenea, ideal pentru executivii care își doresc un model convetibil, ușor, dar totodată robust, fără să facă vreun compromis la capitolul performanță. Modelul este potrivit atât pentru prezentări, cât și pentru lucrul de zi cu zi, în afara biroului, unde viteza, autonomia bateriei și flexibilitatea la introducerea datelor sunt esențiale”, conchide oficialul.

Practic și ușor de întreținut

CF-C1 cu ecran Multi-Touch ce poate fi utilizat cu mănuși este foarte potrivit pentru lucrătorii din domeniul sănătății, cum ar fi asistentele din spitale sau doctorii ce efectuează vizite la domiciliul pacienților. Unitatea dispune totodată de o tastatură rezistentă la lichide și foarte ușor de întreținut. În același timp, laptopul rezistă și la căderea de la o înălțime de 76 cm.

Prețuri și disponibilitate

Panasonic Toughbook CF-C1 cu ecran Multi-Touch + Digitizer  va fi disponibil din iulie 2010 la distribuitorii din Europa. Modelul al cărui ecran poate fi operat cu mănuși poate fi achizionat începând din septembrie 2010. Prețul de retail recomandat de producător pornește de la 1.998 euro.

 

Despre Panasonic

Panasonic Corporation cu sediul la Osaka, Japonia, renumită pentru produsele sale sub marca Panasonic, este lider internațional în dezvoltarea și fabricarea de produse electronice pentru o gamă variată de clienti, afaceri și cerințe industriale. Compania ocupa locul al treilea în indexul Fortune 500 Electronics & Electrical Equipment.

Reprezentantul Panasonic pe piața locală este, din anul 1996, PANASONIC ROMANIA.

 

Panasonic

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C