.

 

CELE MAI IMPORTANTE ELEMENTE ALE ȘTIRII

·   PC-urile destinate companiilor, bazate pe procesoare 2010 Intel® Core™ vPro™ cu Tehnologie Intel® Turbo Boost, fac față cerințelor tot mai exigente ale lucrului de birou și includ caracteristici îmbunătățite de securitate și administrare.

·   Procesorul 2010 Intel® Core™ i5 vPro™ poate rula cu până la 80% mai rapid aplicații care cresc productivitatea companiilor, poate rula aplicații multiple de două ori mai rapid și materiale codate de trei ori mai rapid.

·   Noua tehnologie Intel® Core™ vPro™ include funcția “tastatură-video-mouse”, Remote Encryption Management și noi metode de prevenire a tentativelor de furt de date și bunuri.

·   Noi tehnologii destinate notebook-urilor, aplicabile de către integratorii de sisteme, stații de lucru entry-level și adaptoare wireless de mare viteza

 

SANTA CLARA, California, 5 februarie 2010 – Intel Corporation a prezentat astăzi familia de procesoare 2010 Intel® Core™ vPro™ care face față cerințelor companiilor de toate dimensiunile, asigurând PC-urilor performanțe superioare flexibile, metode de prevenire a furturilor și reducere a costurilor, într-un mediu în care tehnologia de calcul se schimbă rapid. Aceste capabilități și multe altele stau la baza multor laptop-uri și desktop-uri cu tehnologie Intel, destinate companiilor, care încep să fie livrate de producătorii de computere din întreaga lume.

Procesoarele Intel Core vPro sosesc pe piață într-un moment în care activitățile de computing pentru companii evoluează, o dată cu emergența videotelefoniei și a telefoniei prin Internet, a rețelelor sociale și a altor aplicații cu cerințe de sistem ridicate – care în multe cazuri trebuie rulate simultan - transformând necesitatea deținerii unui calculator performant într-o necesitate.

            “Companiile, în special cele care nu și-au mai cumpărat PC-uri în ultimii ani, se confruntă cu o problemă legată de imposibilitatea sistemelor de a rula aplicațiile pe care mulți dintre angajați și IT-iști le adoptă,” a declarat Rick Echevarria, Vice President al Intel Architecture Group & General Manager al Business Client Platform Division. “Integrarea performanței inteligente alături de caracteristici de securitate de ultimă generație și reducere a costurilor în familia de procesoare Intel Core vPro oferă echipelor de IT și companiilor mici și mijlocii o platformă care nu face compromisuri. Suntem încântați de modul în care Tehnologia Intel vPro oferă IT-ului flexibilitate cu privire la virtualizare, adoptare și aplicații cloud solicitante.”

Platforma bazată pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro include noul chipset Intel® Q57 Express și noul controller Intel® 82577LM Gigabit Network pentru notebook-uri, precum și Intel® 82578DM Network pentru PC-uri desktop.

            Producători de computere din întreaga lume, printre care Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo și Toshiba, lansează pe piață PC-uri de business bazate pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro. În plus, dezvoltatorii de soluții software pentru întreprinderi mici și mijlocii sau companii mari, între care Bomgar, Kaseya, LANDesk, Level Platforms, LogMeIn, Microsoft, RealVNC, Spiceworks, Symantec și WinZip, vor integra noile caracteristici în produsele lor viitoare. Provideri de servicii de IT, printre care AT&T Tech Support 360* și PlumChoice, intenționează să adopte capabilitățile tehnologiei Intel Core vPro în ofertele lor pentru companii mici și mijlocii.

 

Gândire rapidă

Procesoarele se bazează pe microarhitectura premiată a Intel, “Nehalem”, fiind produse cu ajutorul noului proces revoluționar al Intel pe 32 nanometri. Intel a integrat pentru prima dată capabilități de grafică de înaltă definiție în procesoarele sale, și a încorporat a doua generație Intel de tranzistori cu poartă de metal și
constantă dielectrică ridicată, care ajută la creșterea vitezei de calcul și a duratei de viață a bateriei.

Procesoarele 2010 Intel® Core™ i7 și procesoarele Core™ i5 sunt dotate cu tehnologia Intel® Turbo Boost și Intel® Hyper-Threading, pentru activități de calcul mai “inteligente”, mai ușor adaptabile. Tehnologia Intel® Turbo Boost ajustează automat viteza procesorului când detectează o modificare a sarcinii de lucru – procesorul își mărește frecvența, de pildă, atunci când utilizatorul încarcă mai multe  aplicații simultan sau urmărește un material video, și și-o micșorează, obținându-se astfel o eficiență energetică mai mare, atunci când utilizatorul ia o pauză de cafea și singurele aplicații active sunt cele de background.

Contribuind la obținerea unor performanțe de excepție în industrie în domeniul vitezei și eficienței energetice a procesoarelor, Tehnologia Intel Hyper-Threading interconectează multiple core-uri de procesoare cu multiple “thread-uri”, fapt care permite o procesare în paralel și mai rapidă a instrucțiunilor.

Folosind benchmark-uri standard, un notebook dotat cu procesor 2010 Intel Core i5 vPro poate rula cu până la 80% mai rapid aplicații ce cresc productivitatea unei companii1, poate rula aplicații multiple cu o viteză dublă1, și poate proteja date confidențiale de până la 3,5 ori mai rapid1 prin comparație cu un notebook mainstream vechi de 3 ani.

 

Mai inteligenți decât răufăcătorii

Tehnologia Intel® Anti-Theft, disponibilă cu tehnologia Intel vPro, le pune “piedici” hoților, blocând accesul la un PC dacă un server central sau sistemele inteligente încorporate ajung la concluzia că PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat. Noua Tehnologie Intel Anti-Theft versiunea 2.0 (Intel® AT 2.0) permite soluțiilor de criptare să dezactiveze accesul la tastele de criptografiere prin hardware, pentru a bloca total accesul la date. De asemenea, odată ce PC-ul revine în mâinile proprietarului de drept, este mult mai simplu să fie reactivat. În plus, un mesaj personalizat poate fi afișat pe ecranul laptopului furat de fiecare dată când cineva încearcă să inițializeze sistemul de operare. Mulți producători de computere intenționează să susțină Intel AT 2.0, printre ei numărându-se Fujitsu, HP, Lenovo și Panasonic, precum și companii de securitate cum ar fi Absolute Software, PGP, Phoenix și WinMagic.

 

Accent pe administrare

            Noul KVM de control la distanță Intel Keyboard-Video-Mouse Remote Control, disponibil cu procesoare dual-core Intel Core i5 și i7 vPro, lucrează în colaborare cu chipul grafic integrat de la Intel®, punând astfel capăt frustrării administratorilor de IT care erau mereu nevoiți să îi întrebe pe utilizatori: “Ce vedeți ?”. În schimb, aceștia vor vedea ecranele monitoarelor utilizatorilor exact așa cum le văd și aceștia, având astfel control deplin asupra PC-ului, chiar dacă sistemul de operare nu este funcțional. Până acum, funcționalitatea KVM impunea utilizarea unor dispozitive care costau până la 200 USD și chiar mai mult pentru un singur PC.

Pe măsură ce criptarea câștigă teren în domeniul PC-urilor de business, Intel adaugă caracteristici care evită scăderea productivității. Mai întâi, Intel a încorporat noi instrucțiuni pentru Advanced Encryption Standard în hardware, accelerând astfel procesul de criptare și decriptare.

În al doilea rând, noul Intel® Remote Encryption Management permite personalului de IT să administreze de la distanță PC-urile cu hard drive-uri criptate, deblocând într-un mod mai sigur acele unități de stocare și făcând disponibile toate capabilitățile Tehnologiei Intel vPro.

O altă caracteristică nouă, PC Alarm Clock, poate “trezi” un PC din stadiul de “off” la o oră prestabilită, pentru a derula sarcini de întreținere, securitate sau de altă natură, pe cont propriu.

 

Noi impulsuri pentru companiile mici și mijlocii…

La ora actuală, producători de echipamente originale și constructori de sisteme printre care ASI, Equus și Seneca Data au început să introducă pe piață notebook-uri pentru companii mici și mijlocii, dotate cu familia de procesoare 2010 Intel Core și alte elemente de bază ale tehnologiilor Intel. Noua linie de notebook-uri, susținută de un program special Intel numit “Spring Peak,” este dezvoltată de producători de design-uri originale precum Gigabyte și Pegatron și vândută prin sistemele de distribuție Intel.
Platforma Spring
Peak oferă un design distinctiv, un docking station, un notebook performant cu un LCD bazat pe tehnologie LED de 15.6-inch și în plus susține Tehnologia Intel Anti-Theft.

 

... și pentru companii mari

Intel a lansat o platformă pentru stații de lucru bazată pe noul procesor Intel Core i5 și chipset-ul Intel® 3450. Platforma creează o categorie inovatoare de stații de lucru entry-level eficiente, cu performanță sporită și fiabile, la prețuri comparabile cu tradiționalele PC-uri de business. Platforma este destinată companiilor mici și mijlocii, dar și companiilor mari care rulează aplicații precum creație media digitală. Platforma beneficiază de grafică Intel HD și a fost certificată pe aplicații create de ADOBE, Autodesk și alții. Stațiile de lucru bazate pe această platformă sunt introduse de providerii Intel channel, printre care Fujitsu, HP, Lenovo și NEC.

Pentru o performanță wireless care să fie pe măsura vitezei noilor procesoare Intel Core i5 și Core i7, Intel a prezentat adaptoarele Intel® Centrino® Ultimate-N 6300 și Intel® Centrino® Advanced-N 6200 802.11n WLAN. Aceste adaptoare oferă capabilități performante 802.11n multi-stream, suport dual-band, acoperire consistentă și viteze mai mari (de până la 450 Mbpspentru 6300 și 300 Mbps pentru 6200). Intel a mai introdus pe piață adaptorul Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250, care oferă până la 20-Mbps WiMAX și 802.11abgn WiFi performant (până la 300 Mbps) pentru un maximum de acoperire. Toate cele trei adaptoare suportă tehnologia Intel vPro Technology.

Pentru mai multe informații despre noua familie de procesoare Intel® Core™ vPro™, inclusiv pentru fotografii și materiale video, accesați press kit.

 

 

Despre Intel

            Intel [NASDAQ: INTC], liderul mondial în inovația privind siliciul, dezvoltă tehnologii, produse și inițiative menite să îmbunătățească încontinuu munca și viața oamenilor. Pentru informații suplimentare cu privire la Intel accesați http://www.intel.com/pressroom și http://blogs.intel.com. 

Intel

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C