.

Microsoft România continuă investițiile în platforma de soluții pentru Web și anunță un parteneriat cu șase furnizori de hosting locali, specializați în platforme și tehnologii cum sunt Windows Server, Hyper-V și Internet Information Services. Parteneriatul cu LiveHosting, Elvsoft, Your Soft Way, GlobeHosting, SimpliQ și Dot Design are ca scop dezvoltarea spațiul soluțiilor software livrate ca serviciu în România (SaaS = Software as a Service) și cel al soluțiilor mixte (S+S = Software + Services), într-un context economic potrivit unei astfel de inițiative.

 

Internet Information Services (IIS) 7.0 este singurul server Web ce permite găzduirea performantă de aplicații ASP.NET și PHP. Microsoft investește azi în industrie pentru a furniza o platformă robustă, cu care furnizorii de hosting pot fructifica tendințe noi pe Web – servere private virtuale, izolarea siturilor în shared hosting, streaming adaptiv de conținut media de înaltă calitate.

 

Todi Pruteanu, Platform Strategy Manager Microsoft: „Cererea de găzduire de aplicații pe servere Web Windows este în creștere datorită contextului economic și investițiilor în retehnologizare realizate de către parteneri de dezvoltare software tradiționali ai Microsoft și ca urmare a creșterii interesului pe care îl avem din partea agențiilor Web și startup-urilor online participante în BizSpark. Am anticipat această cerere încă de acum câțiva ani și am început colaborarea cu furnizori locali de servicii de hosting Web care cunosc bine acest business. Rezultatul este că azi clienții au la dispoziție o varietate de soluții de hosting pe servere Web Windows – shared hosting, servere dedicate, servere virtuale, la costuri competitive.”

 

Tehnologiile de virtualizare pe server valorifică cel mai bine investițiile în centre de date și găzduirea de aplicații Web, iar serviciile online reprezintă vectorul de creștere al acestui

business de hosting, odată cu intensificarea participării consumatorilor și agenților economici pe Web.

 

Oferta de servere dedicate/private virtuale cu posibilitatea de teste gratuite este valabilă timp de două luni, până la sfârșitul lunii iunie 2009.

 

Informații suplimentare despre Internet Information Services și extensii va rugăm accesați: www.iis.net (streaming media: www.iis.net/media, hosting PHP: www.iis.net/php), cât și mai jos in acest document.

 

 

Despre Microsoft
Fondat în 1975, Microsoft (Nasdaq "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții, care ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul.

 

Misiunea Microsoft România este creșterea satisfacției partenerilor și utilizatorilor tehnologiei de vârf Microsoft, contribuind cu profesionalism și onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporației.  

 

 

Despre LiveHosting

 

LiveHosting este primul furnizor de hosting din România care folosește platformele Windows Server pentru a oferi clienților abonamente de hosting complete. Serviciile profesionale oferite de LiveHosting în România: găzduire ASP.NET, Windows Server 2008, IIS 7.0, Hosted Microsoft SQL Server 2005, Hosted Microsoft SQL Server 2008, Hosted Exchange 2007, Hosted SharePoint Services 3.0, Hosted Dymanics CRM 3.0, servere dedicate și virtuale cu sau fără management. Serviciile sunt găzduite în propriul datacenter localizat în Timișoara, România. Informații suplimentare: www.livehosting.ro.

 

 

Despre Elvsoft

 

Compania Elvsoft, fondată în 2004 în Cluj-Napoca, oferă servicii de găzduire internet și dezvoltare de aplicații web. Elvsoft este primul partener Microsoft din România certificat pe competența de soluții de hosting. Printre clienții serviciilor de găzduire Elvsoft se numără Euro-GSM, American Experience, Plus Computers, Elite Promotion, Calibra Travel, Panda Air, Universitatea „Babeș-Bolyai” și mulți alții. Informații suplimentare: www.elvsoft.com.

Despre Your Soft Way

 

Your Soft Way este un brand dezvoltat de TOP HoReCa și reprezintă primul provider de soluții de tipul Software as a Service (SAAS) de pe piața românească. TOP HoReCa a dezvoltat platforma YourSoftWay.ro începând cu anul 2006, timp în care a investit constant în dezvoltarea infrastructurii bazată pe tehnologie Microsoft. În momentul de față, YourSoftWay.ro oferă servicii de tipul Hosted Exchange și Hosted SharePoint, ce beneficiază de o stabilitate garantată de 99,9%. În 2009, compania va investi în dezvoltare pentru a oferi și serviciul de Hosted CRM prin intermediul platformei YourSoftWay.ro. Informații suplimentare: www.yoursoftway.ro.

 

 

Despre Globe Hosting, Inc

 

Cu activitatea începută în 2000, este unul dintre primii furnizori de servicii Internet și de soluții dedicate de găzduire pentru servere Web și email din țară. Astăzi, Globe Hosting este singura societate acreditată ICANN pentru România, în vânzarea de domenii și singura societate Certification Authority din România, ce emite propriile certificate SSL, Globe SSL. Globe Hosting găzduiește peste 45.000 de domenii, având în administrare și proprietate peste 60 de servere în centre de date din România și din străinătate. Informații suplimentare: www.globehosting.ro.

 

 

Despre SimpliQ

 

SimpliQ este o companie înființată în 2001 cu specializări inițiale în programare Web și suport tehnic. Din 2006, oferă servicii de găzduire de servere dedicate și colocare de echipamente, în primul centru de date din vestul României, oferind următoarele servicii: audit de securitate, backup date, conexiune BGP, management, monitorizare și uptime garantat prin SPLA. În 2007, SimpliQ a oferit în premieră absolută pentru Europa de Est serviciile de comunicare și colaborare business bazate pe Hosted Hosted Exchange 2007 și Hosted SharePoint 3.0, sub numele de ConneQt. Participarea în ofertă comună cu Microsoft de servere virtuale dedicate, este un pas suplimentar în centrarea SimpliQ pe oferte Software as a Service (SaaS). Informații suplimentare: www.simpliq.ro.

 

 

Despre Dot Design

 

Dot Design a fost înființată în 2001 și a devenit în acest timp o agenție Web respectabilă, ai cărei diferențiatori pe piață sunt soluțiile online particularizate și dezvoltarea pe platforme Microsoft. Compania oferă servicii de colocare de servere, de găzduire de servere private (în regim clasic sau virtualizate) și de găzduire în regim shared – email, aplicații  și situri Web, platforme de comerț electronic și sisteme de management de conținut – în centrul de date Dial Telecom din București. Informații suplimentare: www.dotdesign.ro.

Ce spun furnizorii de hosting participanți în această inițiativă

 

Dan Petru, director general LiveHosting: „LiveHosting găzduiește azi aproape 5.000 de situri Web dezvoltate în ASP.NET de dezvoltatori români pentru clienți finali din țară și din străinătate. Abonamentele de servere virtuale disponibile prin LiveHosting sunt o soluție eficientă, rapidă, ieftină și completă destinată tuturor celor ce doresc să publice un website sau o aplicație Web pe un server IIS 6.0 sau 7.0, ocupându-se personal în același timp de administrarea și de configurarea serviciilor ce urmează a fi rulate pe serverul virtual. Serverele virtuale pot folosi deasemenea și servicii din cadrul abonamentelor de hosting disponibile precum ar fi serviciile de DNS, email, Microsoft SQL Server, fără a mai fi necesare instalarea și configurarea acestora pe serverul virtual.”

 

Adrian-Bogdan Andreiaș, director general Elvsoft: „Windows Server 2008 este fără îndoială cea mai bună versiune de server de la Microsoft, iar externalizarea găzduirii Web permite companiilor să își reducă din costuri și să beneficieze de cea mai modernă tehnologie fără investiții inițiale și fără costuri lunare mari pentru hardware, licențe ori servicii de administrare în centrul de date.  Cu această ofertă, venim în întâmpinarea companiilor românești care vor să testeze tehnologia pentru cerințele de business specifice, înainte de a o implementa în producție. Iar aceste teste pot fi realizate acum gratuit”

 

Ciprian Cozoplean, CCO Globe Hosting, Inc.: „Globe Hosting, singura companie acreditată ICANN pentru vânzarea domeniilor în România și singura companie Certification Authority (Globe SSL CA) pentru emiterea Certificatelor SSL, este unul dintre liderii pieței de hosting în România ce susține inițiativa Microsoft de a promova scenariile de virtualizare folosind Hyper-V dar și orientarea pieței serviciilor dedicate spre Windows Server. Am încredere că parteneriatul cu Microsoft în această inițiativă este unul benefic societății pe care o reprezint și clienților noștri.”

 

Gabriel Iovu, General Manager Your Soft Way: „Ne concentrăm eforturile pentru dezvoltarea infrastructurii și pentru a fi întotdeuna în pas cu ultimele tehnologii. Doar în acest fel putem oferi servicii moderne și adaptate nevoilor clienților noștri. Virtualizarea reduce costurile de administrare IT, eficientizează utilizarea echipamentelor hardware, optimizează infrastructura și rețeaua și îmbunătățește disponibilitatea serverelor. Pentru a demonstra practic toate aceste beneficii, clienții YourSoftWay.ro pot testa soluțiile,

începand din martie 2009, pe serverele virtuale disponibile. Oferim împreună cu Microsoft România, 2 luni de utilizare gratuită, după care clienții vor putea să stabilească dacă merg mai departe sau nu.”

 

Adrian Costin, director general SimpliQ: „Foarte puține aplicații practice folosesc într-adevăr la limita maximă resursele hardware pe care le au la dispoziție. Astfel, folosirea de servere virtuale este soluția logică pentru a putea păstra costurile sub control fără a sacrifica în vreun fel din stabilitate și siguranță. Virtualizarea, în general, are un potențial imens iar compania SimpliQ este hotărâtă să îl exploateze din plin. Prin parteneriatul cu Microsoft le oferim clienților ultimele tehnologii în materie de virtualizare, precum Hyper-V și Windows Server 2008. Pentru a convinge orice „virtual-sceptic” de aceste avantaje, oferim posibilitatea de a testa gratuit aceste servicii pe o perioadă de 2 luni”.

 

Alexandru Butica, arhitect de infrastructură Dot Design: „Credem cu adevărat că soluțiile noastre găzduite, atât pentru aplicații e-commerce cât și pentru aplicații de prezentare, pot permite oricărei companii, indiferent de dimensiune, să înceapă un business online fără o investiție majoră inițială în aplicația Web. Astfel, resursele financiare ale clientului pot fi alocate către creșterea calității serviciului, pentru a obține o competitivitate sporită în economia de astăzi”.

Microsoft

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C