.

Compania americana Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, a inregistrat cel mai mare avans al preturilor actiunilor din ultimele trei luni pe bursa NASDAQ, dupa ce si-a majorat estimarile privind rezultatele financiare anuale, asigurand investitorii ca poate face fata declinului economic din Statele Unite, scrie Bloomberg.

 

Cotatia titlurilor companiei s-a apreciat cu pana la 5,3% in timpul sedintei de tranzactionare, inchizand in crestere cu 1,2%, la 33,64 dolari (22,84 euro), cel mai ridicat nivel atins de la sfarsitul lunii octrombrie. Microsoft a inregistrat o evolutie puternica in al doilea trimestru fiscal, incheiat in luna decembrie a anului trecut, raportand o crestere de 79% a profitului net, la 4,71 mld. dolari (3,25 mld. euro), sau 50 de centi pe actiune. Veniturile companiei au totalizat 16,4 mld. dolari (11,32 mld. euro), cu 30% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

http://www.zf.ro/articol_158423/in_plina_criza_financiara__microsoft_surprinde_analistii_si_investitorii_raportand_rezultate_peste_asteptari.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C