.

Liberalizarea pietei de corespondenta inceputa in urma cu mai bine de 10 ani, la solicitarea Comisiei Europene, dar si cerintele clientilor legate de gradul de tehnologizare, au pus o mare presiune pe diversificare serviciilor postale. Posta Romana va merge cu diversificarea pana la obtinerea licentei de banca.

“Nici Posta Romana nu putea scapa de acest trend. Am cautat modele si variante care sunt compatibile atat cu piata din Romania si cu profilul de client pe care il avem, cat si cu nevoile economice ale Romaniei. Dupa ce am studiat pietele mature din punct de vedere al sinergiei dintre reteaua postala si serviciile bancare, Marea Britanie, Italia si Belgia, am ajuns la concluzia ca exista un loc foarte important pentru Posta Romana pe piata de retail banking din Romania.”, a declarat Cristina Catai – Sef departament strategie si programe Posta Romana, in cadrul unei conferinte de specialitate organizata de catre Revista Comunicatii Mobile.
“Propriile noastre servicii financiare reprezentate de gama de mandate postale, mandate online, plati, transferuri cross-border sau nationale, demonstreaza ca aceasta piata in crestere.”

 

http://www.nocash.info.ro/posta-romana-va-dispune-de-retea-de-atm-uri-in-unitati-si-intentioneaza-sa-devina-banca-in-urmatorii-7-10-ani/

nocash.info.ro

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C