.

Procuratura statului american New York a lansat, joi, oficial, o investigatie antitrust impotriva Intel pentru a stabili daca cel mai mare producator de cipuri la nivel mondial a incalcat legislatia in domeniul concurentei pentru a elimina de pe piata compania rivala Applied Micro Devices (AMD).

Procurorul general Andrew Cuomo a declarat ca biroul sau a emis o citatie prin care solicita documente si informatii, in urma unei anchete preliminare conform careia este posibil ca Intel sa-si fi obligat clientii sa elimine AMD de pe piata microprocesoarelor, informeaza Mediafax. Investigatii similare asupra practicilor Intel in domeniul concurentei au loc in Europa si Asia. Autoritatile federale din Washington au refuzat, pana in prezent, sa analizeze problema. "Investigatia are rolul sa determine daca Intel s-a folosit in mod ilegal de pozitia dominanta detinuta pe piata pentru a elimina concurentii", a declarat Cuomo.

Reprezentantii Intel au refuzat sa comenteze

AMD a anuntat ca a fost contactata de procuratura din New York. "Pot confirma ca am primit o citatie", a declarat purtatorul de cuvant al AMD, Drew Prairie, care a refuzat sa ofere alte detalii.Un purtator de cuvant al Intel a declarat luni, la Bruxelles, ca grupul a raspuns acuzatiilor antitrust facute de Comisia Europeana si va solicita o audiere.

http://www.bloombiz.ro/article--x-Companii-Procuratura_statului_New_York_a_lansat_o_investigatie_antitrust_impotriva_Intel--1319113.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C