.

Arobs Transilvania Software și TeamNet International se numără printre primele 100 de companii din Deloitte Technology Fast 500 EMEA, un top al companiilor de tehnologie care au înregistrat în ultimii 5 ani cele mai mari rate anuale de creștere a veniturilor în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Cu o rată de creștere de 2.722,34%, firma clujeană AROBS Transilvania Software a ocupat locul 49, în timp ce TeamNet International din București s-a plasat pe locul 71, cu o creștere de 2.028,14%.

În clasamentul Central Europe Fast 50 2008, Arobs s-a clasat pe locul cinci, împreună cu alte două companii românești, respectiv TeamNet International, parte a grupului Asesoft, locul șapte, cu o creștere de 2.028% și Lasting Software, parte a grupului Lasting System din Timișoara, pe locul 38, cu 407%.

Deloitte Technology Fast 500 EMEA ierarhizează companiile de tehnologie publice și private din 23 de țări din regiunea EMEA care au raportat venituri de minimum 50.000 de euro în primul an de activitate. Fast 500 este realizat de Global Technology, Media & Telecommunications (TMT) Group din cadrul Deloitte.

"Cel mai recent rezultat este, fără îndoială, o adevărată performanță pentru industria de tehnologie din România. Cu două companii în top 100, România trimite un semnal clar întregii lumi. Până acum eram una dintre cele mai importante destinații de outsourcing din lume; dovedim acum că avem un potențial important și pe segmentul proprietății intelectuale, un potențial care se ridică la nivelul Europei Centrale", apreciază George Mucibabici, Președintele Deloitte România.

Top 100 mai include trei companii din Polonia, două din Ungaria, două din Cehia și câte o companie din Croația și Slovacia. Cel mai bine plasată companie central-europeană este Blue Media, cu o rată de creștere de 10.026,89%. Aflată pe locul 6 în clasamentul final, firma poloneză și-a adjudecat a doua mare performanță înregistrată de o companie central-europeană în istoria topului.

Sectorul de software domină în continuare topul, fiind reprezentat de 197 de companii din 500. Pe locul doi se plasează companiile de Internet / Media (98) și Telecomunicații / Networking (64).

Mediul reprezintă o problemă din ce în ce mai importantă pentru operațiunile din regiunea EMEA, 21% dintre companii precizând că sunt atente la diminuarea și reciclarea deșeurilor.  Totuși, 19% recunosc că nu fac nimic în această privință. Prin comparație, în regiunea Asia – Pacific  doar 12% dintre companii spun că nu implementează încă programe menite să protejeze mediul înconjurător; Franța are cele mai multe companii calificate în topul final, respectiv 75 din 500, fiind îndeaproape urmată de Marea Britanie cu 69 de firme. Cele două țări au făcut schimb de poziții în clasamentul pe 2008, față de anul trecut.

Marea Britanie are două companii în Top 5, respectiv cea de pe prima și a treia poziție, iar din urmă vin în forță companiile din țările cu un domeniu tehnologic tot mai puternic - Israel, Țările scandinave, Irlanda și Olanda. 

Nivelul de încredere se menține la un nivel ridicat în pofida turbulențelor economice de la nivel global, 58% dintre respondenți declarând că sunt "extrem de" sau "foarte încrezători" că vor obține aceleași rate de creștere și în următorii doi ani. Chiar dacă acest procent este în scădere față de cel de anul trecut (78%), procentul celor care s-au declarat "destul de încrezători" a crescut de la 20% la 37%.

Un procent mare de 37% dintre directorii executivi spun că nu au resimțit deocamdată un impact semnificativ al declinului economic global. Cu toate acestea, 30% dintre respondenți spun că își revizuiesc strategiile de afaceri, pe fondul condițiilor economice actuale.

Specialiști buni în tehnologie sunt greu de găsit. Identificarea, angajarea și păstrarea oamenilor calificași reprezintă ca și anul trecut cea mai mare provocare operațională pentru 42% dintre respondenți.

Programul Deloitte Technology Fast 500 EMEA este cel mai obiectiv standard regional de ierarhizare a industriei de profil. Clasamentul ia în calcul atât companii publice, cât și companii private. Premiile, acordate în regiunea EMEA de șapte ani, au în vedere rata medie de creștere a veniturilor pe cinci ani.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/producatori-romani-de-software-inclusi-in-clasamentul-deloitte-technology-fast-500-emea.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C