.

În prezent, piața IT este în creștere, sub impulsul dezvoltãrii economice generale. Segmentul echipamentelor de rețea, așa-numita zonã de networking, pãstreazã cadența la nivel internațional. În România, situația este și mai favorabilã, dacã ne gândim la efortul susținut de informatizare a tuturor aspectelor societãții și de organizare a unor rețele moderne de comunicații la toate nivelurile acesteia. Evident, cererea tot mai mare de echipamente pentru networking a fost sesizatã de producãtori, care, în 2007, s-au grãbit sã facã o serie de mișcãri interesante pe piața localã, semnând parteneriate cu distribuitorii, actualizându-și previziunile și identificând mai atent țintele pentru anul acesta.

Creșterea accentuatã a pieței de rețelisticã nu a venit din senin, existând o serie de factori care țin de dezvoltarea economicã generalã și care își vor face simțitã prezența – potrivit experților din piațã – încã multã vreme de acum înainte. Un studiu al companiei Tyco Electronics, pus la dispoziție de integratorul Genesys Distribuție, relevã avansul susținut al zonei de networking la nivel mondial. Astfel, la începutul anilor ’90, rețelele suportau comunicații de 10 Mb/s, în 2005, viteza de transfer se mãrise deja de 1.000 de ori, la 10 Gb/s, iar în 2010 se prevede cã va ajunge la 100 Gb/s. Același studiu considerã cã principalii factori de dezvoltare a tehnologiilor de rețea sunt aplicațiile: multimedia, VoIP, wireless, Ethernetul de 1 Gb și, mai nou, de 10 Gb, transmisiile video etc. Rețelele viitorului vor trebui sã rãspundã cerinței de a suporta tot mai multe tipuri de fluxuri de date prin aceeași infrastructurã: transmisie de date la vitezã mare, video și CCTV, voce – analog și VoIP, sisteme de comunicare rezidențialã de tip BAS (Building Automation System) și BMS (Building Management System), PoE (Power over Ethernet), precum și alte tipuri de informații, ale cãror baze de-abia se pun în prezent.
Potrivit analistului Jake Seid, partener general în cadrul Lightspeed Venture Partners, citat de revista PC World USA, rețelele „trebuie sã evolueze în moduri radicale“. Aceeași sursã considerã cã un impact deosebit asupra rețelisticii în general îl va avea dezvoltarea explozivã a rețelelor mobile, care vor fi deschise cãtre dispozitivele și aplicațiile din afarã și vor oferi tot mai mult Wi-Fi, precum și o multitudine de servicii bazate pe localizare.

http://www.efinance.ro/articol.php?id_revista=200712&id_sectiune=ecoverstory&ordine_sectiune=1

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C