.

A fost lansat cel mai puternic model de server PRIMERGY din istoria Fujitsu Siemens Computers. Noul standard industrial PRIMERGY echipat cu noua serie de procesoare 6-core Intel Xeon MP 7400, având numele de cod Dunnington, oferă cele mai înalte niveluri de performanță de până acum și stabilește noi coordonate ale performanței per Watt.

 

 

Modelul de server-rack x86 PRIMERGY RX600 S4 poate fi comandat imediat și are în dotare noul procesor Intel Xeon MP 7400, care a fost și el proaspăt lansat. Acest produs îmbină procesoarele 4 și 6 core pentru a aduce până la 16 MB în plus la nivelul 3 de tip "cache" pentru a furniza o performanță inegalabilă.

 

 

Noul server PRIMERGY RX600 S4 este conceput pentru activitate intensă, oferind clienților din companiile mijlocii și mari platforma ideală pentru consolidarea unor multiple sisteme sau fluxuri de date pe un număr mai mic de servere, dar mai puternice. Cu o capacitate uriașă a memoriei într-o unitate individuală PRIMERGY RX600 S4 – până la 256GB de RAM sunt disponibili într-o singură structură grație modulelor de memorie de 8GB, ce vor fi introduse pe piață la sfârșitul anului 2008 – serverele cu 4 canale, reprezintă mediul de lucru perfect  pentru sisteme virtuale și pentru serviciile de tip bază de date sau comerț virtual. Echipamentele pot, de asemenea, opera cu ușurință aplicații solicitante precum ERP (Enterprise Resource Planning) sau CRM (Customer Relationship Management) și sunt eficiente pentru bazele de date voluminoase, unde este nevoie de foarte multe resurse.

 

 

Superioritatea acestor servere poate fi analizată în publicația recentă TPC Benchmark™ E din cadrul unui program de Procesare On-Line a Transacțiilor (OLTP) dezvoltat de TPC. PRIMERGY RX600 S4 cu procesoare Intel Xeon X7460 Dunnington 6-core a atins rezultate impresionante: 721.40 tpsE (tranzacții pe secundă TPC-E) și 459.71 $/tpsE. Testele TPC-E au fost făcute și pe PRIMERGY RX600 S4 cu 4 x Intel Xeon X5350 (Tigerton, Quad-Core) plus memorie de 128GB, iar rezultatele au fost 492.34 tpsE și un raport preț/performanță de 559.88 $/tpsE.

 

 

Aceste cifre excelente poziționează noile servere PRIMERGY RX600 S4 printre primele trei în privința raportului preț/performanță, în timp ce Dunnington 7400 și Tigerton 7300 sunt

catalogate drept cele mai bune servere cu 4 canale din clasa lor. Raportul oficial poate fi vizualizat pe http://www.tpc.org/tpce/tpce_perf_results.asp

 

 și http://www.tpc.org/tpce/tpce_price_perf_results.asp.

 

 

Mai mult, RX600 S4  a câștigat un scor SPECint_rate2006 de 277, cel mai bun rezultat obținut de orice sistem cu 4 canale testat până acum*.

 

 

Clienții care folosesc deja serverele PRIMERGY RX600 S4 pot economisi energia, mulțumită performanței sporite per Watt a noilor procesoare 6-core Xeon.

 

 

“Intesa San Paolo a avut deja șansa de a testa un produs cu procesor 6-core Intel Xeon MP 7400 și apreciază în mod deosebit avantajele privind raportul performanță/preț”, afirmă Paolo Barraco, IT Manager la filiala italiană a grupului bancar Intesa San Paolo. “Noua tehnologie a procesoarelor va permite companiei Intesa San Paolo să dezvolte și să coordoneze proiecte cu succes în domeniul consolidării serverelor.”

 

 

Subliniind eficiența componentelor integrate ale gamei  PRIMERGY, noile chip-uri Xeon sunt compatibile cu toate modelele RX600 S4 și pot fi adaptate retroactiv la serverele de producție achiziționate în ultimele 12  luni.

 

 

“Pe măsură ce Intel a introdus pe piața IT conceptul Xeon MP 7000 în ultimele 18 luni, s-a înregistrat o creștere progresivă a performanței prin intermediul procesoarelor multi-core, mai ales prin chip-urile gamei actuale 7400 ce generează cu 56% mai multă putere față de seria Xeon MP 7300”  declară Jens-Peter Seick, Vice Președinte Senior al Departamentului de Servere Enterprise al Fujitsu Siemens Computers.

 

 

“Am observat că mulți clienți din categoria companiilor mari doresc să exploateze creșterea performanței ultimei generații de procesoare multi-core, dar nu sunt dispuși să înlocuiască bazele de date și  rețele de servere virtualizate pentru a se bucura de aceste beneficii. Din această cauză PRIMERGY RX600 S4 este conceput astfel încât să ofere posibilitatea de upgrade pentru procesoarele multi-core mai noi– iar companiile pot începe deja să pună bazele unei structuri mai eficiente Intel. Prin procesoarele Intel Xeon MP 7400, am înaintat cel mai puternic standard industrial de până acum în familia PRIMERGY,” a adăugat Seick.

 

 

*SPEC® și SPECint® sunt mărci înregistrate ale Corporației de Evaluare a Standardelor de Performanță. Rezultatele competitive declarate mai sus reflectă datele publicate pe  http://www.spec.org/ din data de 2 Septembrie 2008. Comparația prezentată se bazează pe cele mai perfomante servere cu 4 canale livrate la momentul actual. Pentru a vizualiza ultimele rezultate SPECint® vizitați http://www.spec.org/cpu2006/results/cpu2006.html.

 

 

 

Despre Fujitsu Siemens Computers:

 

Fujitsu Siemens Computers este cel mai important furnizor european de soluții și servicii IT, cu o concentrare strategică pe produsele, serviciile și soluțiile Mobility and Dynamic Data Center din generația următoare. Având o platformă și un portofoliu de servicii de excepție, oferta noastră acoperă o gamă largă, de la dispozitive handheld până la desktop-uri, și soluții și servicii pentru infrastructura IT a companiilor. Compania Fujitsu Siemens Computers este prezentă în toate segmentele importante ale pieței de-a lungul Europei, Orientului Mijlociu și Africii, prin divizia de servicii care și-a extins activitatea în 170 de țări din întreaga lume. Crescând forța, inovațiile ți puterea de acoperire a acționarilor noștri, Fujitsu Limited și Siemens AG, ne asigurăm că satisfacem necesitățile clienților noțtri: companii mari, mici și de dimensiuni medii, și utilizatori finali. Pentru a fi în concordanță cu standardele internaționale pentru responsabilitate socială corporativă, compania Fujitsu Siemens Computers este membru al asociației United Nations Global Compact.

 

Fujitsu-Siemens

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C