.

 

Siemens Mobility a primit din partea companiei FAN Courier comanda pentru livrarea, instalarea, punerea în funcțiune și service a sistemului de sortare colete – inima centrului logistic. Livrarea sistemului este programată la sfârșitul acestui an.

 

Noul centru de logistică al FAN Courier se întinde pe un teren cu o suprafață de 29.000 mp, cuprinde o hală de 6.000 mp, 80 de porți de descărcare, dintre care 4 pentru trailere mari, un corp administrativ structurat pe 4 niveluri plus parter. Construcția noului sediu central va fi finalizată în luna iunie a acestui an.

 

Noul sistem furnizat de Siemens este inima centrului logistic și poate sorta automat până la 9000 colete pe oră. Sistemul funcționează automat după descărcarea coletelor din camion. Coletele sunt cântărite și redirecționate către secția de sortare. Aici intervine citirea codului de bare sau recunoașterea vizuală a adresei, care garantează o eficiență ridicată procesului. Fan Courier va dispune astfel de primul sistem de sortare automată a coletelor din România.

 

Întregul sistem își desfășoară activitatea la un nivel de zgomot extrem de redus. Zgomotul este un pic mai ridicat decât cel emis de un congelator casnic aflat în funcțiune, asigurându-se astfel un mediu de lucru care pune accent pe confortul angajaților.

 

Sistemul de sortare va fi produs în Germania, urmând să fie instalat și predat la cheie într-un interval foarte scurt, de 1 an de zile de la data semnării contractului.  Predarea se va face până la sfârșitul anului 2010. În plus față de livrare, instalare și punerea în funcțiune, comanda conține și un contract de service pentru 5 ani. Asigurarea permanentă a serviciului de service se va realiza pe bază de mentenanță la distanță pe terminalele din România, la sediul Siemens din București.

„Am promis și am reușit să ne ținem de cuvânt. Ne-am dorit foarte mult să perfecționăm modul în care facem curierat și an de an ne-am străduit să progresăm, să fim nu doar mai mari, ci și mai buni pentru clienții noștri. Am înțeles că oamenii sunt motorul. Am înțeles că investițiile sunt cheia.  Lipsea inovația. Astăzi, acest neajuns a fost corectat. FAN Courier va avea prima și singura linie automată de sortare de colete din România.”, Neculai Mihai, Director General FAN Courier.

 

„Suntem mândri că am fost selectați de către FAN Courier pentru acest proiect unic în România. Cerințele din partea FAN Courier s-au concretizat într-un sistem inovativ, adaptat integral condițiilor specifice solicitate de beneficiar. O impunere importantă a fost încadrarea în spațiul deja construit al centrului logistic.”  - Cristian Secoșan, CEO Siemens SRL.

 

„Acest sistem de sortare colete este unic în România. Echipamente similare de sortare scrisori sunt deja instalate de către Siemens la sute de oficii poștale din întrega lume, printre care se numără și țări vecine cu România, anume Ungaria și Bulgaria.” – Christian Serjannis, Director Divizie Mobility Siemens SRL.

 

 

Siemens în România

Cu o activitate de peste 100 de ani în România, perioada în care a fost sinonima cu realizari tehnice, inovatie, calitate si încredere, Siemens este cea mai mare companie din România care detine solutii inovatoare complete în urmatoarele segmente de activitate: Energie, Sanatate, Industrie. Siemens are sediul central în Bucuresti si prezenta regionala în Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Sibiu, Târgu Mures, Timisoara si aproximativ 2.100 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Siemens în România, va rugam sa vizitati: www.siemens.ro

 

FAN Courier in Romania

FAN Courier este leaderul pieței de curierat din România din 2005 până în prezent și are cea mai numeroasă echipă (peste 2000 de membri), cea mai mare flotă (peste 1500 de autovehicule) și cea mai mare rețea de curierat (peste 1300 de localități deservite fără a taxa km suplimentari). Compania este condusă de fondatorii săi: Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai.

Siemens

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C