.

Siveco România, în asociere cu TeamNet Internațional și Abaco Italia, a câștigat licitația organizată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru extinderea sistemului informatic, contract estimat la 14,28 milioane euro cu TVA.

APIA a semnat un contract cadru pe o perioadă de trei ani cu Siveco, urmând ca în perioada următoare să fie semnate contracte subsecvente, pentru fiecare obiectiv de dezvoltare al sistemului informatic, potrivit informațiilor transmise de instituție agenției MEDIAFAX.

Modalitatea de selecție a fost negocierea competitivă, iar unul dintre motivele alegerii câștigătorului a fost timpul de implementare.

Siveco a depus ofertă în asociere cu integratorul de sisteme TeamNet Internațional din România, companie membră a grupului Asesoft, și cu firma Abaco din Italia, cu susținere din partea InfoGrup din Grecia.

La licitație au mai depus oferte IBM România, cu susținere din partea firmelor Ementor din Danemarca și Altec Group din Grecia, firma românească Intrarom și compania Cooprogetti din Italia, cu susținere din partea firmei italiene Sofiter.

Siveco nu este la primul contract cu APIA. Compania a dezvoltat și implementat software-ul pentru sistemul IACS (Sistemul Integrat de Administrare și Control) al APIA, în consorțiu cu firma poloneză ABG, fiind câștigătoarea unei licitații din 2006.

IACS este sistemul informatic care gestionează acordarea plăților către agricultori, iar buna funcționarea a acestuia a fost una dintre condițiile impuse de Uniunea Europeană pentru a nu aplica clauza de salvgardare României, la finele lui 2007.

Pentru primul an de derulare a contractului de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al APIA, principalele obiective sunt adaptarea modului de captare a datelor la noile formulare sau scheme de plată, modificarea modulelor de control administrativ și pe teren, implementarea procedurilor pentru schemele de plată privind dezvoltarea rurală.

Totodată, va fi implementată o componentă care va urmări plățile și declarațiile fermierilor și prin care va fi aplicată procedura de recuperare a a debitelor de la fermieri care au încasat sume necuvenite.

Un alt obiectiv este dezvoltarea modulului financiar-contabil și conectarea lui la registrul debitelor, astfel încât plățile să meargă doar la fermierii fără debite.

http://www.mediafax.biz/ro/produse/it-c/stiri/siveco-a-castigat-un-nou-contract-cu-agentia-de-plati-din-agricultura-estimat-la-14-2-milioane-euro.html

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C