.

Sony Corp., cel mai mare producator din lume de console pentru jocuri, va opri, incepand cu ianuarie, comercializarea in Japonia a celor mai scumpe variante ale consolelor PlayStation 3, ca urmare a succesului inregistrat pe piata de catre modelul mai ieftin, a scris Bloomberg.

Modelul ieftin de PS3, in valoare de circa 300 $, a permis companiei Sony sa depaseasca la vanzari in Japonia, in luna noiembrie, consolele Nintendo Wii, pentru prima oara in istoria companiei.  Modelele care vor fi retrase de pe piata din Japonia sunt versiunile de 20 Gb, in valoare de 410 dolari si cele de 60 Gb, care costa in jur de 520 dolari, conform declaratiilor oficialilor companiei Sony. Pe piata japoneza va ramane astfel disponibil doar modelul de 300 dolari. "Consider ca este o miscare buna. Retragerea modelelor mai scumpe va permite companiei Sony sa economiseasca sume importante si sa se concentreze doar pe comercializarea modelelor care au inregistrat succes real si vizibil", a afirmat Michael On, managing director la compania de analiza Beyond Asset Management. Sony a comercializat, in decembrie, 1,2 milioane de console PS3, de doua ori mai multe decat in luna noiembrie, conform unui studiu al companiei NPD Group citat de presa internationala. Actiunile Sony la bursa din Tokyo au scazut cu un procent de la inceputul anului si pana in prezent. In 2007, acestea au inregistrat o crestere de 22%.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/sony-renunta-la-comercializarea-celor-mai-scumpe-variante-de-playstation-3-in-japonia-9006

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C