.

 

Check Point Software Technologies a anunțat lansarea Check Point Abra, o nouă soluție care transformă orice PC într-un desktop corporate complet securizat. Abra le oferă utilizatorilor acces de oriunde la e-mailurile, documentele și aplicațiile companiei, fie offline, fie online prin conexiune integrată VPN (virtual private network). Abra se încarcă automat pe orice PC și include stocare locală criptată pentru a proteja toate informațiile de pe dispozitiv.

 

Angajații mobili și contractorii care accesează rețeaua corporate folosind echipamente personale sau terțe pot expune informațiile sensibile ale companiei la riscuri, amenințând astfel rețeaua. De exemplu, angajații mobili care stochează informații corporate pe calculatorul de acasă pot, din neglijență, să expună informațiile companiei atunci când un utilizator de acasă vizitează un site peer-to-peer (P2P) pentru schimbul de documente sau când trimit atașamente prin mesaje instant (IM). În mod similar, un contractor poate trimite, din greșeală, documente interne către un alt client. În ambele situații, pagubele potențiale provocate de scurgerile de informații sunt mari.

 

Pentru a oferi companiilor o alternativă sigură și convenabilă care să permită PC-urilor terțe accesul la rețea, Check Point și SanDisck au colaborat pentru a dezvolta Abra. Dispozitivul combină virtualizarea, VPN-ul și tehnologiile de securitate Check Point cu un drive USB criptat de înaltă performanță de la SanDisk, pentru a crea un mediu de lucru virtual sigur. Utilizatorii trebuie doar să conecteze stick-ul Abra la un calculator cu Windows instalat și să introducă datele de legitimare pentru a transforma rapid orice PC într-un desktop corporate.

 

„Abra poate schimba modul în care oamenii lucrează de la distanță. Este un nou mod simplu de a asigura mobilitatea”, a spus Gil Shwed, Președinte și CEO Check Point. „Abra nu se aseamănă cu niciun alt dispozitiv, întrucât combină nu numai virtualizare, VPN și securitate robustă a informațiilor într-un dispozitiv unic ultra-portabil, dar oferă și o modalitate accesibilă și eficientă din punctul de vedere al costurilor. Cu Abra, utilizatorii vor putea lucra de la distanță, în siguranță, fără a fi nevoiți să   transporte laptopuri scumpe și grele”, a completat Shwed.

 

http://www.agora.ro/index.php?qs_sect_id=129&qs_stire_id=28886&qs_f_id=5

Agora News

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C