.

 

Toshiba Europe GmbH anunță lansarea primului televizor 3D din lume cu ecran de diagonală mare și fără ochelari 3D dedicați. 55YL2 are un ecran cu diagonală de 139 cm (55”) și nu necesită ochelari pentru experiența 3D. În plus, 55YL2 este primul televizor din lume dedicat utilizatorilor casnici, care vine dotat cu un ecran Quad Full HD. Acest lucru permite modelului 55ZL2 să ofere experiența 3D de care se pot bucura simultan mai mulți privitori și să redea conținut 2D la de patru ori rezoluția (Quad) Full HD. Aplicația glasses-free a televizorului 55ZL2 este realizată de platforma multi-procesor de înaltă calitate CEVO-ENGINE, care facilitează rularea altor aplicații, inclusiv PERSONAL-TV, prin care i se oferă utilizatorului posibilitatea de a-și personaliza setările televizorului, și aplicații SMART-TV precum înregistrarea pe USB și acces la Toshiba Places. De asemenea, televizorul vine cu o opțiune de Auto Calibrare pentru optimizarea imaginilor până la calitate comparabilă cu cea de studio. 55LZ2 va fi disponibil din decembrie 2011 în Germania, urmând să fie confirmate și datele de lansare pentru celelalte țări europene.

 

O eră nouă pentru televizoarele 3D  

Inginerii Toshiba au creat algoritmi software și au dezvoltat o tehnologie complexă capabilă să calculeze mai multe zone de vizualizare pentru imaginile stereoscopice și au potențat capacitatea de a le reda la un nivel de calitate premium pe un ecran cu diagonală mare. Pentru 55ZL2 s-a folosit o matrice de lentile lenticulare, disponibile pentru prima dată într-un produs cu ecran atât de mare care urmează să fie distribuit pe scară largă.

 

Tehnologia sofisticată a lentilelor oferă multiple puncte de vizualizare

Tehnologia 3D fără ochelari se bazează pe principiul stereoscopic al transmiterii simultane a unei imagini pentru ochiul stâng și a alteia, cu o ușoară compensație de paralaxă, pentru ochiul drept – acestea sunt suprapuse în creierul privitorului pentru a obține efectul 3D. Pentru a beneficia de efectul 3D fără ochelari este esențial ca sistemul de lentile să ghideze imaginile dedicate către ochii privitorului. Tehnologia Integral Imaging, susținută de CEVO-ENGINE și aplicată în cazul lui 55ZL2, oferă nouă imagini care creează zone cu unghiuri largi de vizualizare în fața televizorului glass-less 3D. Acest lucru permite mai multor persoane  să vizioneze simultan și fără ochelari imaginile tridimensionale redate de televizor.

 

Detectarea feței optimizează experiența 3D fără ochelari

Pentru optimizarea zonelor de vizionare în raport cu poziția privitorilor în fața televizorului, 55ZL2 beneficiază de o aplicație de detectare a feței. Cu o simplă apăsare de buton, televizorul poate să detecteze poziția privitorilor și să ajusteze corespunzător zona de vizualizare prin mișcarea lentilelor.

 

Ecran Quad Full HD pentru o calitate excelentă a imaginii în 3D și 2D

Livrarea a nouă zone de vizualizare la o calitate HD a imaginii este cu siguranță o provocare tehnologică. Prin urmare, Toshiba a încorporat un panel de 3.840 x 2.160 pixeli, echivalentul unei rezoluții Quad Full HD, pentru a permite afișarea simultană a celor nouă zone de vizualizare. Un bonus al ecranului de înaltă rezoluție este capacitatea de a reda conținut 2D la rezoluție Quad Full HD. Cu alte cuvinte: fotografiile captate cu o cameră de 8 megapixeli pot fi redate pe ecran fără a se compromite calitatea imaginii.

Utilizând algoritmi complecși, tehnologia Toshiba Resolution+ convertește conținutul programelor TV, spre exemplu, în rezoluție SD sau HD – precum și conținutul DVD sau Blu-rayTM   la o rezoluție Full HD de 4 ori mai mare – pentru a face uz complet de rezoluția ecranului Quad FHD.

O fereastră inteligentă și personalizată către lume

55ZL2 este mult mai mult decât un televizor care afișează imagini 3D vizibile fără ochelari. Acesta oferă, de asemenea, funcții avansate SMART-TV asigurând acces la Toshiba Places, platforma online Toshiba care facilitează transmiterea, cumpărarea și partajarea de conținut web-based. În plus, suportă standardul HbbTV® (Hybrid broadcast broadband TV). Totodată, 55ZL2 oferă înregistrare USB a transmisiunilor digitale pe un hard disk extern conectat la TV prin USB. Datorită Toshiba Apps Connect, utilizatorii de iPhone nu trebuie să apeleze la telecomandă, ci au posibilitatea să controleze televizorul prin smartphone.

 

55ZL2 oferă, de asemenea, aplicații Personal–TV: televizorul este capabil să salveze setări personale de imagine și o listă personalizată de canale pentru până la 4 utilizatori și permite o grupare customizată a conținutului înregistrat.

 

CEVO-ENGINE: puterea din spatele caracteristicilor inovative

CEVO-ENGINE, platforma multi-procesor Toshiba de înaltă calitate, este motorul care propulsează 55ZL2. Puterea de calcul incredibilă dezvoltată de CEVO-ENGINE poate livra informația de profunzime necesară în crearea efectului 3D, iar apoi calculează cele nouă zone de vizualizare diferite. Este singurul engine disponibil în prezent pe segmentul de televizoare capabil să dezvolte o asemenea putere de calcul pentru gestionarea algoritmilor care implementează tehnologia 3D fără ochelari și aplicațiile deja menționate.

 

Auto Calibrare: calitate de studio a imaginii

55ZL2 exploatează performanțele CEVO-ENGINE pentru o amplificare a calitații imaginii. Acesta oferă soluția Auto Calibrare[1], care optimizează setările ecranului pentru a reda filmele în exact aceleași nuanțe și tonuri de gri precum au intenționat regizorii filmelor. Până acum, soluția analizării culorilor[2] era utilizată doar de profesioniști și necesita un computer separat. Acum, CEVO-ENGINE poate efectua toate calculele la nivel intern.

 

Toate mărcile înregistrate prezente în acest document aparțin proprietarilor de drept.

Despre Toshiba

Toshiba este lider mondial și inovator în tehnologia de avangardă și înaltă clasă, un producător și marketer diversificat al produselor electrice și electronice care acoperă o gamă largă: de la sisteme informatice și de comunicații, produse digitale de consum, aparate electronice și componente, sisteme energetice (inclusiv energia nucleară), sisteme industriale și de infrastructură socială și electrocasnice

Toshiba a fost fondată în anul 1875, iar astăzi activează o rețea globală de peste 490 de companii, cu peste 203.000 de angajați la nivel mondial, și cu vânzări anuale care depășesc 6,3 trilioane de yeni (77 miliarde USD). Vizitați pagina oficială Toshiba la www.toshiba.co.jp/index.htm.

Toshiba Europe GmbH (TEG), cu sediul in Neuss, Germania, este o filială deținută integral de Toshiba Corporation, Tokyo

Materiale și informații suplimentare pentru presă

Pentru descărcarea fotografiilor, vă rugăm să vizitați Biblioteca de Imagini din cadrul Toshiba Press Lounge: http://eu.press.toshiba.eu/en/lists/pr_list_image_library_products.

Toshiba la IFA

Standul Toshiba la IFA este localizat în Hall 21A.

 

* Notă: Unele persoane pot experimenta complicații de sănătate din cauza expunerii la anumite imagini 3D. Vă rugăm să nu vizionați conținut 3D dacă nu vă simțiți in largul dvs. Oricine experimentează orice fel de problemă fizică trebuie imediat să înceteze vizionarea 3D și să consulte un specialist. Percepția 3D diferă de o persoană la alta, în funcție de conținut. Din cauza posibilității de a suferi afecțiuni oculare, se recomandă ca spectatori expuși la conținut 3D să aibă peste 6 ani. Vă rugăm să citiți precauțiile vizionării 3D menționate în manual.



[1] Pentru o descriere detaliata a functie Auto Calibrare, consultați informațiile suplimentare din Toshiba Press Lounge

[2] Alalyzer TPA1 va fi furnizat opțional sau prin intermediul distribuitorilor

Toshiba

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C