.

Lansat discret la finele anului trecut, DigiMobil surprinde prin tarife agresive și prin modalitatea inedită de promovare. Este însă loc pe piață pentru un al cincilea operator?

Serviciul este și va fi disponibil, însă numai la pachet cu telefonia fixă și internetul, furnizate de RCS&RDS, sau cu serviciile de cablu TV. Este profitabilă o asemenea abordare? <!-- BBmedia one2many Position: Capital(1734) / Actualitatea(8) / rectangle 300x250(11) / PRčlánek(7) --><!-- HowTo: Place this code into the html page there the ad should appear. -->

 
 

 

DigiMobil a fost lansat inițial în Oradea, în prezent fiind disponibil și în Timișoara, Craiova, Iași, Pitești, Reșița, Târgu-Mureș, Bacău, Satu Mare, Vaslui, Bârlad, Galați și București. Conform licenței 3G câștigate anul trecut, compania trebuie să extindă rețeaua la nivelul a 176 de orașe și 2.471 de kilometri de drumuri naționale și să asigure o acoperire la nivelul de minimum 49,51% din populație. Modalitatea de furnizare a serviciului, doar la pachet cu alte abonamente, este discutabilă, dar licența câștigată de RCS&RDS nu reglementează nimic în acest sens. În schimb, Decizia nr. 1.333 din 2003 a președintelui ANRCTI menționează că „furnizorul de servicii de comunicații electronice destinate publicului, în cazul în care a lansat o ofertă publică și a stabilit condiții standard de încheiere a contractului de furnizare de servicii de comunicații electronice, are obligația de a asigura în mod nediscriminatoriu accesul utilizatorilor finali la serviciul respectiv“. Însă, cum RCS&RDS nu a lansat public oferta, ci „din ușă în ușă“, oferind conectare gratuită și un telefon în custodie pentru abonații săi, nu încalcă nici această prevedere.

http://www.capital.ro/articole/un-pariu-riscant-pentru-rcs-rds/106585

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C