.

Grupul Saudi Oger din Arabia Saudita va prelua, pana cel tarziu in ianuarie 2008, pachetul de 45,76% din actiunile detinute de Qualcomm in Inquam, actionarul majoritar cu 99% al Telemobil, care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp.

Saudi Oger, grup controlat de familia fostului premier libanez Rafic Hariri, este deja prezent in actionariatul Telemobil prin fondul de investii Omnia Holdings, care detine 45,67% din Inquam.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, oficialii Zapp spunand insa ca schimbarea de actionariat va implica o finantare importanta, care va permite operatorului implementarea mai eficienta a planurilor.

In urma cu doi ani, Saudi Oger a platit 5,5 miliarde euro pentru 55% din Turk Telecom. Familia Hariri avea in 2006 o avere estimata de 17 mld. $, fiind una dintre cele mai bogate din lume.

Saudi Oger este proprietarul operatorului Oger Telecom, prezent in Arabia Saudita, Liban, Iordania, Africa de Sud si Turcia, cu venituri de 5,79 mld.

Zapp a raportat, la sfarsitul lunii iunie a acestui an, putin peste 500.000 de abonati, estimand ca pana la sfarsitul anului viitor va ajunge la peste 600.000 de abonati. Reprezentantii companiei estimeaza o mentinere a ratei de crestere de 100.000 de abonati anual.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/zapp-va-fi-detinut-integral-de-grupul-saudi-oger-din-arabia-saudita-6977

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C