.

Compania media News Corporation, controlata de mogulul australian Rupert Murdoch, a cumparat 15% din actiunile Premiere, cel mai important canal pay-tv din Germania, pentru suma de 287 milioane de euro, scrie presa internationala.

"Vedem un potential imens de dezvoltare in Germania si credem ca a venit timpul sa investim in cel mai faimos canal pay-tv din aceasta tara, Premiere", au afirmat oficialii News Corporation. News Corporation nu se va limita la un pachet de doar 15% din totalul actiunilor Premiere, intantionand ca pe viitor sa faca o oferta substantiala pentru un numar mai mare de titluri, sustin surse din piata. Reprezentantii Premiere au refuzat sa comenteze achizitia. Compania News Corporation, controlata de omul de afaceri australian Rupert Murdoch, detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, si publicatii ca The Sun, The Times si News of the World si mai multe site-uri.
http://www.dailybusiness.ro/stiri-media-marketing/news-corporation-a-platit-287-mil-euro-pentru-15-din-canalul-pay-tv-premiere-8925

Alte stiri - MONITORIZARE IT&C