.

Elevii și profesorii din mediul rural beneficiază prin programul național „Școala din valiză” de platforma digitală www.scoaladinvaliza.ro și opt valize echipate cu tehnologie de ultimă oră. Programul, derulat prin parteneriatul cu Fundația World Vision România, se desfășoară în opt școli din zona rurală pe perioada mai 2018 - august 2020 și beneficiază de o finanțare de peste 420.000 de euro din partea Fundației Vodafone România.
 
Platforma digitală www.scoaladinvaliza.ro cuprinde două sețiuni, una pentru publicul larg, cealaltă accesibilă doar pe bază de logare. Secțiunea platformei accesibilă publicului larg găzduiește peste 300 de resurse organizate în funcție de disciplină sau nivel de studiu, fiind actualizată continuu cu materiale utile. Printre
resursele încărcate în această secțiune se află Biblioteca digitală Vodafone, care include materiale din domeniul istoriei, prezentate sub formă de benzi desenate, precum și resurse de studiu - proză, poezie și filozofie, conținut din manualele școlare preluat de pe website-ul Ministerului Educației Naționale, resurse curriculare și extracurriculare în format online și descărcabil, exerciții interactive, cursuri etc. 
 
Utilizatorii au de asemenea acces la teste și informații dezvoltate de Fundația pentru SMURD, cu aplicabilitate în diverse situații de urgență, resurse pentru educarea părinților (din domenii precum sănătatea copilului, educație etc.). Platforma educațională poate fi utilizată în școli atât online, cât și offline, folosind echipamentele disponibile în cele opt valize digitale. Fiecare valiză, creată după conceptul Vodafone “Instant Classroom”, este similară unui laborator digital mobil. Aceasta conține un server performant, un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, videoproiector și sistem audio, având autonomie de peste 8 ore și fiind conectată permanent la rețeaua Vodafone 4G. Valizele digitale asigură independență profesorilor și acces la tehnologie pentru întreaga comunitate.
 
Cele opt valize Instant Classroom au fost distribuite în școlile în care se derulează programul, respectiv:
 
Școala Gimnazială din Gura Văii, județul Vâlcea, 
Școala Gimnazială din Coșereni și 
Școala Gimnazială din Sinești, județul Ialomița, 
Școala Gimnazială Nr. 1 din Afumați, județul Ilfov, 
Școala Gimnazială Mihai David din C2 General Negrești, 
Școala Gimnazială Nicolae Ciubotaru din Vulturești și 
Școala Gimnazială Nr. 1 din Parpanița, județul Vaslui și 
Școala Gimnazială Liviu Dan din Mociu, județul Cluj.
 
Fiecare dintre cele opt școli participante în program are propriul spațiu online destinat lecțiilor digitale, accesibil doar prin conturi special create. Profesorii care se conectează pot crea diverse resurse - lecții proprii, teste, chestionare și jocuri, sau pot adăuga materiale externe pe care le consideră utile. La rândul lor, elevii utilizează platforma și tabletele la cursuri, beneficiind de acces securizat, prin autentificare pe bază de nume de utilizator și parolă. Administrarea conturilor se face centralizat, la nivel de școală. Până la jumătatea lunii mai, profesorii au creat peste 3.500 de resurse direct în platformă, vizibile doar pentru elevii din clasele lor, acestea fiind accesate de peste 13.000 de ori.