.

Aproximativ 2.500 de elevi din județele Constanța, Brașov și municipiul București învață cum să folosească în condiții de siguranță gazul natural și energia electrică, cu ajutorul realității virtuale, în cadrul programului „Întâlnire cu energia”. „Ne bucurăm că am putut aduce un suflu nou programului și că le putem prezenta copiilor un conținut bogat de informații într-un mod cât mai vizual și mai adaptat generațiilor de astăzi care sunt nativ digitalizate. Sperăm că această experiență memorabilă să le incite interesul de a descoperi lucruri noi despre lumea energiei”, precizeaza Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania. 
 
Demersul face parte din programul tradițional de educație „Întâlnire cu energia” (ediția a XIII-a), derulat de către ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale.
 
În cadrul celor două lecții interactive, predate de către angajați ENGIE și lectori specializați, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007. Odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, programul s-a îmbogățit cu un nou modul, dedicat energiei electrice, iar Metano și-a făcut un nou prieten, Electro. Lecţiile vizează tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracţie respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiille de energie precum şi sfaturi de utilizare în siguranţă a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor. 
 
Noutatea ediției din acest an constă în faptul că lumea energiei este descoperită de copii cu ajutorul realității virtuale. Prin intermediul a două aplicații, vizualizate cu ochelarii VR, copiii vizitează cele două lumi ale lui Metano și Electro și parcurg, într-un rollercoaster, drumurile gazului natural și al energiei electrice, de la sursă și până în case. De asemenea, copiilor li se prezintă cum trebuie să reacționeze în cazul în care se pot confruntă cu o scurgere de gaze sau un scurtcircuit – și sunt îndrumați să urmeze pașii necesari pentru a ieși din casă în siguranță. 
 
Programul „Întâlnire cu energia” se derulează în perioada aprilie – iunie 2019 în 30 de școli din județele Constanța și Brașov și municipiul București. „Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XIII-a, este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație. Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 38.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 170 de voluntari, angajați ai companiei s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.200 de ore de voluntariat.