.

Pentru efectele speciale realizate cu programele Discreet de la Autodesk, filmului 'Stăpânul inelelor: Frăția inelului' i-a fost decernat premiul Oscar. În ultimii 7 ani, programele dezvoltate de Autodesk au fost folosite în aproape toate filmele nominalizate la Oscar, la secțiunea Efecte Speciale. Toate cele 3 filme incluse anul acesta - Inteligența Artificială, Pearl Harbour și Stăpânul inelelor: Frăția inelului - au sedus audiența cu videoefecte create cu programele inferno® și flame® de la Discreet. 'Fiind limitați de reprezentările 2D cu care am lucrat a trebuit să exploatăm toate funcțiile programelor Autodesk pentru a recreea mișcări credibile ale camerei de luat vederi. În acest mod am avut certitudinea că fiecare detaliu va fi redat cu maximă acuratețe', a declarat Sean McPherson de la studioul Rhythm and Hues.
'Marele avantaj al programele Discreet de la Autodesk este că materializează personaje și scene ale viitorului, dar și scene care aparțin trecutului', spune Cristian Dumitrescu președinte și director executiv la A&C INTERNATIONAL.
Discreet aniversează anul acesta 10 ani de activitate, programele sale fiind preferate, în mod constant, de cele mai mari case de producție cinematografică. Dintre filmele cărora le-a fost decernată statueta de aur pentru efecte video, amintim Forrest Gump, Ziua Independenței, Titanic, Matrix și Gladiatorul. Programele Discreet sunt disponibile în România prin A&C INTERNATIONAL SA.