.

Operatorii vestici își extind rețelele optice în Polonia în urma creșterii cererii pentru serviciile business.

Astfel, Easynet își extinde rețeaua sa în Polonia pentru a oferi servicii externalizate pentru rețele private virtuale, asigurând calitatea serviciilor prin intermediul tehnologiei MPLS (MultiProtocol Label Switching). Iar Level 3 Communications va furniza tranzit IP și acces la furnizorii de servicii Internet și la alți operatori telecom, primii clienți ai companiei fiind Telekomuniacja Kolejowa, un operator telecom, și ATM SA, un furnizor de servicii Internet. Ambele companii operează rețele SDH în Polonia.
Easynet a semnat de asemenea un contract pentru furnizarea de servicii în bandă largă cu Onetel, cel mai mare și mai popular portal online din Polonia.
Beatrice Zatorska, analistă în cadrul Pyramid Research, afirmă că principalul operator polonez, TPSA, deținut în cea mai mare parte de France Telecom, pretinde că înregistrează zilnic un număr de 2.200 de noi clienți la serviciile broadband.
Conform Point Topic, Polonia deținea 1,2 mil. linii în bandă largă la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al acestui an. Însă există și bariere, arată Zatorska: 'Există puține investiții cu adevărat importante în cazul infrastructurii naționale, o infrastructură de altfel inadecvată, investiții cu adevărat necesare dacă Polonia dorește să treacă în sectorul comunicațiilor în bandă largă. Serviciul broadband oferit de TPSA, denumit Neostrada, ceea ce în poloneză înseamnă 'noua autostradă', a devenit subiectul ridiculizării polonezilor, care îl compară mai degrabă cu o străduță lăturalnică, datorită calității slabe și a problemelor constante de conectivitate.'
O modalitate prin care consumatorii polonezi profită cel mai bine de pe urma unei situații proaste este împărțirea unei simple conexiuni DSL între vecini.
O altă soluție potențială la problemele de infrastructură vine din partea furnizorilor alternativi.
Într-un oraș din sudul Poloniei, Wroclaw, un furnizor de căldură plănuiește să folosească propria infrastructură pentru a furniza conexiuni în bandă largă.