.

Industria mobilă a căpătat o pondere similară industriei auto în susținerea economiei americane, arată un studiu al Ovum și Indepen, comandat de CTIA - Asociația industriei wireless din SUA.

Industria mobilă a căpătat o pondere similară industriei auto în susținerea economiei americane, generând 3,6 milioane de noi locuri de muncă, venituri de 118 mld. USD și o contribuție la PIB-ul SUA de 92 mld. USD în 2004, arată Ovum.

Nu numai că SUA se dovedește a nu fi câtuși de puțin în urma Europei la servicii mobile, dar americanii extrag mult mai multă valoare economică și socială din serviciile mobile decât europenii: surplusul consumatorilor de servicii mobile a fost de 157 mld. USD în 2004. Acest surplus s-ar înjumătăți dacă operatorii americani ar practica prețurile din Uniunea Europeană. Un consumator american tipic cheltuie 54 USD pe lună pe servicii de voce și date mobile, pe când cu prețurile din UE același consumator ar plăti cca. 125 USD pentru aceleași servicii.

Utilizarea serviciilor mobile de voce este de 3 ori mai mare în SUA față de Europa și de 10 ori mai mulți oameni au acces la servicii de date de mare viteză în SUA decât în UE, mai arată studiul, a cărui sinteză o puteți consulta la www.ctia.org.