.

Una dintre provocările zilnice este să fii la timp în orice loc, iar taxiul este unul dintre cele mai accesibile moduri pentru a ajunge la destinație. COSMOTE România propune o metodă simplă pentru comenzile de taxi, prin intermediul noii aplicații ‘Taxiplon Driver’ powered by COSMOTE, special creată pentru șoferii de taxi care dețin o licență și doresc să recepționeze comenzi, respectiv ‘Taxiplon’ powered by COSMOTE, pentru pasagerii care au nevoie de un taxi. Aplicația ‘Taxiplon Driver’ powered by COSMOTE este bazată pe un algoritm inteligent care oferă taximetriștilor cu licență posibilitatea de a se înregistra în aplicație și de a primi comenzi direct pe dispozitivul mobil – smartphone sau tabletă. Taxiplon Driver este disponibilă pentru șoferii de taxi cu licență, care sunt clienți COSMOTE (cartelă sau abonament), în baza unei taxe lunare recurente de acces care va fi plătită prin SMS, în valoare de 17,3 euro/lună (pentru clienții cu abonament, TVA inclus), respectiv de 14 euro/lună (se va reține din credit, pentru clienții cu cartelă preplătită).

Aplicația este ușor de folosit, șoferii de taxi având posibilitatea să accepte sau să respingă comenzile, având totodată disponibilă pe dispozitivul mobil o hartă ce prezintă locația clientului. După preluarea clientului, șoferul de taxi va trimite un semnal către algoritmul aplicației, pentru a anunța că este ocupat și nu poate prelua alte comenzi la momentul respectiv. Când pasagerul va ajunge la destinație, șoferul de taxi va apăsa butonul „Cursă încheiată" și va reîncepe să recepționeze comenzi noi din partea utilizatorilor aplicației.

Aplicația pentru pasageri ‘Taxiplon’ powered by COSMOTE este disponibilă pentru persoanele care au nevoie de un taxi și nu vor să piardă timpul așteptând la telefon, pentru clienți COSMOTE, cât și utilizatori ai altor rețele de telefonie mobilă. După descărcarea aplicației pe dispozitivul mobil, clienții apasă butonul „Vreau Taxi", locația este afișată, introduc adresa la care doresc un taxi, iar apoi pot vedea pe dispozitiv când taxiul se apropie. Aplicația este gratuită (cu excepția traficului de date) pentru clienții-pasageri.

Noua ‘Taxiplon’ powered by COSMOTE este o aplicație globală și poate fi folosită indiferent unde se află clientul – în București, în alt oraș din România sau în străinătate (unde aplicația este folosită). Utilizatorilor ‘Taxiplon’ powered by COSMOTE le va fi repartizat șoferul cel mai apropiat de locația din acel moment. Aplicația este disponibilă în Google Play (pentru dispozitivele cu Android) aici (Taxiplon) și aici (Taxiplon Driver).

Mai multe detalii sunt disponibile aici

COSMOTE România avea aproximativ 6 milioane de clienți la 30 iunie 2013. Lansată în 2005, COSMOTE România a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a rețelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puțin de cinci ani, COSMOTE România și-a depășit competitorii în ceea ce privește rețeaua de acoperire națională. În prezent, COSMOTE România oferă acoperire pentru 99% din populație și 90% din teritoriu. COSMOTE România este divizia locală a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsă prezență în sud-estul Europei, care are o bază de 15,6 milioane de clienți în Grecia, Albania și România. Pentru mai multe informații vizitați www.cosmote.ro.