.

ANRC a desemnat pe 17 iulie 2006 companiile care vor instala telecentre în alte 100 de localități din mediul rural care au acces redus la servicii de telefonie. Companiile câștigătoare ale licitației lansate în aprilie 2006 sunt: Orange România, Rartel, Societatea Națională de Radiocomunicații (Radiocom) și Vodafone Romania.
 
- Orange România va instala 1 telecentru într-o localitate din județul Teleorman (mai multe detalii)
- Rartel va instala 26 telecentre în sate din 14 județe (mai multe detalii)
- Societatea Națională de Radiocomunicații va instala 42 de telecentre în sate din 18 județe (mai multe detalii)
- Vodafone Romania va instala 31 de telecentre în localități din 11 județe (mai multe detalii)

Instalarea acestor 100 de telecentre va începe de îndată ce se vor semna contractele tripartite între câștigătorii licitației, primăriile localităților câștigătoare și ANRC. După semnarea contractelor tripartite, primarii localităților respective au obligația de a pune la dispoziția companiilor desemnate, în termen de 15 zile, spațiul necesar funcționării telecentrului. Companiile au obligația de a instala telecentrele în maxim 120 de zile de la punerea la dispoziție a spațiului. Cele 100 de telecentre vor fi puse în funcțiune progresiv până la sfârșitul anului 2006.

Costul net al instalării acestor 100 de telecentre se ridică la 3.760.080,52 RON, sumă care va fi acoperită de ANRC din fondul pentru serviciul universal. În medie, costul total al echipamentelor instalate și al menținerii în funcțiune timp de trei ani a fiecărui telecentru, stabilit în urma licitației, este de 37.600 RON (aproximativ 10.500 Euro). Costul pentru fiecare localitate este diferit (în funcție de tehnologia utilizată și de distanța față de ultimul punct al rețelei furnizorului desemnat).

Până la sfârșitul acestui an, ANRC va scoate la licitație, pentru instalarea de telecentre, încă 100 de localități fără acces sau cu acces redus la servicii de comunicații electronice ale căror primării și-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest program. Până în prezent ANRC a organizat licitații pentru instalarea de telecentre în 208 localități. Dintre acestea, în 37 de localități telecentrele sunt deja funcționale, restul urmând a deveni operaționale până la sfârșitul anului în curs.

Telecentrul este un spațiu public dotat cu cel puțin două aparate telefonice, două calculatoare și un fax, în cadrul căruia utilizatorii finali pot iniția și primi apeluri telefonice locale, naționale și internaționale. În telecentru sunt disponibile și servicii de comunicații prin fax și comunicații de date la o rată de transfer suficientă pentru a permite accesul funcțional la Internet.