.

YouTube, împreună cu producătorii Ridley Scott și Kevin Macdonald propun utilizatorilor YouTube din întreaga lume realizarea primului film documentar cu conținut generat de utilizatori, filmat într-o singură zi. Este vorba despre proiectul Viața într-o zi (Life in a day), un experiment cinematografic derulat la nivel global, prin care se solicită comunității din întreaga lume să surprindă un moment din viață, sâmbătă, 24 iulie și să încarce videoclipul pe www.youtube.com/lifeinaday.

Regizor Kevin Macdonald va regiza filmul documentar ce va include cele mai interesante videoclipuri realizate de utilizatori. Producătorul executiv al filmului va fi Ridley Scott (Robin Hood, Gladiator, Black Hawk Down) iar compania sa, Scott Free Productions, îl va produce. Utilizatorii ale căror videoclipuri vor fi incluse în filmul final vor deveni astfel co-regizori și 20 dintre aceștia vor fi prezenți la premiera globală a filmului care va avea loc în cadrul Festivalului de Film Sundance 2010.

LG Electronics susține proiectul “Viața într-o zi”, acesta fiind parte din campania globală de promovare a brandului LG, Life’s Good, compania susținând astfel și crearea de conținut online de calitate.

Referitor la proiect, directorul Kevin Macdonald afirmă: “Viața într-o zi este ca o incursiune video în timp, care va povesti generațiilor viitoare cum era viața în ziua de 24 iulie, anul 2010. Este un experiment unic în realizarea filmelor sociale și ce modalitate mai bună de a aduna un număr mare de videoclipuri decât prin implicarea comunității online la nivel global.”

Scott Free va lucra împreună cu Rick Smolan, creatorul producției “A Day in the Life” și CEO al Against All Odds Productions, o organizație din California specializată în realizarea de proiecte la nivel global, care combină narațiunea cu tehnologia avansată. Astfel, organizația va distribui camere video persoanelor din zonele izolate pentru a facilita realizarea unui film care va fi cât mai complet și reprezentativ. Pentru mai multe informații despre proiect și pentru a încărca videoclipuri, puteti accesa www.youtube.com/lifeinaday.