.

IFFEST DOCUMENT.ART., Festival Internațional al Filmului de Artă, Ecologie și Turism revine în Capitala, în perioada 26-28 septembrie, la exact 20 ani de la debutul său din 1993 într-o formulă experiment, numai cu filmul românesc de turism. Aflat în calendarul de evenimente internaționale al Organizatiei Mondiale a Turismului pe luna septembrie, în cel al Comitetului Internațional al Festivalurilor de Film Turistic (CIFFT) din Viena, al ITCO din Roma, IFFEST DOCUMENT. ART. părăsește sala de cinema și optează pentru cele ale altor așezăminte cu valențe formativ educative. Astfel, peliculele de ecologie și turism se întâlnesc joi, 26.09.2013, cu vizitatorii Muzeului Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa", cele de artă și turism cu iubitorii de carte care vizitează Librăria Bastilia din Piața Romană în seara zilei de 26.09.2013, în vreme ce documentarul spaniol și câțiva din autorii lui se vor întâlni cu cinefilii care vor participa la galele găzduite în zilele de 27 și 28 septembrie de Institutul Cervantes din București. Ultima gala va fi găzduită tot de Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" și va fi a filmului italian de artă și turism cultural, precum și a filmului românesc și din alte țări.

Vernisajul expoziției INSIDE/ OUTSIDE de artă decorativă a Danielei Frumușeanu și Alexandrei Buduru, prezentată de Doina Ișfănoni, critic și istoric de artă, va preceda deschiderea oficială a IFFEST DOCUMENT. ART. din ziua de 26.09.2013, ora 17,00, în Sala Multimedia a Muzeului "Grigore Antipa ", București.

Cele 87 de filme din 36 țări, majoritatea de mediu și lung metraj, au presupus o selecție riguroasă, potrivit criteriilor de evaluare stipulate în Statut. Au fost nominalizate pentru premii 27 filme din Austria, Brazilia, Cehia, Chile, Croația, Cuba, Dubai, Franța, Italia, Kenya, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania. Au confirmat prezența regizori din Austria, Italia, Polonia, Serbia, Spania, România. Este prima dată când trei filme românești întră în finala celor mai bune documentare care candideaza pentru premii.

IFFEST DOCUMENT. ART. 2013 a fost fondat în 1993 de Nicolae Luca, scriitor și cineast, este organizat de Asociația Română de Film „Document.Art." cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și are ca parteneri : Universitatea Națională de Arte București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa", București, Institutul Cervantes București, Vinarte SA, Marshal Turism, Libraria Bastilia, iar ca parteneri media, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Agerpres, Media Expres, Mediafax, Comunicatii mobile, Travel Mix TV, Tour.ist, Radio HFM, TVH.0.