.

NVIDIA a lansat pe 28 iulie NVIDIA 3D Vision Pro - o nouă soluție Stereoscopic 3D menită să ajute inginerii, designerii, arhitecții și chimiștii care lucrează cu modele 3D complexe, să poată lucra cu un nivel ridicat al detaliilor. Soluțiile 3D Vision Pro readuc în prim plan Stereoscopia 3D pentru sistemele desktop cu suport pentru monitoare LCD, oferind un mod practic pentru a înzestra mediile de vizualizare la scală largă, precum zidurile video și mediile virtuale de colaborare, cu o experiență 3D solidă și bogată.

Prin introducerea ochelarilor active shutter și un nou sistem inovator de comunicații pe frecvență radio, soluțiile 3D Vision Pro aduc cea mai înaltă calitate pentru experiența de stereoscopie, oferind suport pentru o plajă largă de întrebuințări:

· Utilizatorii pot interacționa individual cu experiența 3D pe LCD folosindu-se de stațiile de lucru de tip desktop și portabile care au la bază soluții Quadro

· Audiențe de dimensiuni reduse pot viziona 3D folosind un singur sau mai mult proiectoare, și

· Audiențe de dimensiuni mai mari pot asista la o experiență 3D pe ansamblu de tip „powerwall" sau în teatre, folosind soluțiile scalabile de vizualizare NVIDIA.

3D Vision Pro oferă suport pentru conexiunile pe distanțe lungi, până la aproximativ 45 de metri, fără intersectări de transmisie, „puncte oarbe," sau orice alte probleme de transmisie între sisteme multiple. Fiind o soluție de stereoscopie profesională, status-ul informației este transmis de la ochelari către gazdă, pentru un management IT eficient.

„Oferind posibilitatea de a aduce o pătrundere de valoare în sistemele complexe de date, stereoscopia 3D a ajuns unl dintre elementele esențiale pentru stațiile de lucru moderne", precizează Jeff Brown, manager general al Grupului de Soluții Profesionale NVIDIA. „Împreună, soluțiile 3D Vision Pro și Quadro aduc cel mai înalt nivel de calitate și o experiență 3D pătrunzătoare pentru întreprinderi."

NVIDIA 3D Vision Pro – Un mod nou de a privi lucrurile

Creatorii de conținut digital, proiectanții de produse și fizicienii pot să vizualizeze „lumea" în 3D, cu perspective care sunt semnificativ mai ample decât în vizionarea bi-dimensională. Fizicienii, de exemplu, vor putea să vizualizeze scanări volumetrice precum ultrasound-ul în 3D. Mediile de afaceri care caută soluții la scală largă de vizualizari pe sistemele cunoscuite de tip „video wall", vor avea acum la dispoziție tehnologia menită pentru acest tip de experiență.

„NVIDIA este în mod evident un lider în domeniul vizualizării 3D și a început lucrul la tehnologia de Stereoscopie 3D încă din 1999. Cu lansarea soluție profesionale 3D, această tehnologie se poate muta cu ușurință peste experiența vizuală de entertainment a utilizatorilor individuali", precizează Dr. Jon Peddie, președinte al Jon Peddie Research. „Prin oferirea posibilității de vizualizare la scală largă și funcțiilor de management la depărtare, NVIDIA devine un pionier al tehnologiei 3D pentru întreprinderi, deschizând oportunitatea folosirii tehnologiei 3D de către utilizatorii profesioniști și integratorii de sisteme de vizualizare pe scală largă, într-un mod care nu a mai fost disponibil până acum."

Caracteristicile principale ale soluției de stereoscopie NVIDIA 3D Visio Pro, includ:

· Tehnologia ochelarilor de tip active shutter, care oferă o imagine cu adevărat progresivă, ce păstrează cea mai înaltă calitatea a detaliilor texturii și a text-ului;

· Baterii reîncărcabile ce oferă 20 de ore de operațiune în mod constant

· Suport pentru o plajă largă de panouri și proiectoare;

· Un suport extins pentru o gamă largă de aplicații profesionale.

Aplicațiile profesionale pentru soluția NVIDIA 3D Vision Pro sunt deja disponibile

Companii precum Siemens HealthCare, Agilent, Cineform și RTT deja au adoptat tehnologia NVIDIA 3D Vision Pro, ca un element esențial a noilor soluții pe care aceștia le-au anunțat:

Siemens Healthcare distribuie acum soluția de management a imagisticii pentru Obstetrică, syngo.fourSight Workplace. Aceasta oferă posibilitatea manipulării 3D/4D a volumelor și a vizualizării unei imagini 2D și a unui clip, pentru o varietate de platforme ultra-performante de ultrasound, Siemens, ajutând în comunicarea cu doctorii, chirurgii și pacienții. De asemenea, acesta poate îmbunătății legătura dintre părinte și fetus și poate ajuta în tratamentul planificarii chirurgicale pre- sau postnatale.

"Soluția nostră de imagistică syngo.FourSight Workplace combinată cu tehnologia NVIDIA 3D Pro și cele mai noi soluții profesionale Quadro, fac din această aplicație un instrument mai complet pentru imagistică pentru tranzitarea pacientului și fluxul de lucru al departamentului de ultrasound pentru Obstetrică," a declarat Barbara Del Prince, worldwide segment manager for OB/GYN, Siemens Healthcare. "Doctorii, spitalele și centrele de imagistică "

Disponibilitate

Soluțiile de stereoscopie NVIDIA 3D Vision Pro vor fi disponibile în Octombrie direct de la NVIDIA și prin reseleri autorizați precum PNY Technologies. Pentru mai multe informații despre NVIDIA 3D Vision Pro, vă rugăm să vizitați: www.nvidia.com/object/3d-vision-professional-users.html,

Graficienii profesioniști pot interacționa cu soluțiile de stereoscopie 3D Vision Pro la Siggraph 2010, la standul companiei, numărul #717, South Hall, la Centru de Convenții Los Angeles, din 27 iulie până în 29 iulie.

Despre NVIDIA

NVIDIA (Nasdaq: NVDA) este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală și compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru stațiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri și dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluționat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Compania deține mai mult de 1100 de patente înregistrate în SUA, inclusiv patente legate de design și arhitectură fundamentale pentru procesarea modernă. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.nvidia.co.uk.