.

"Romania anului 2009 va avea aproximativ 4 milioane de conexiuni broadband", a declarat, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, azi, 4 mai 2006, la sesiunea de deschidere a "Zilei Comunicatiilor", eveniment traditional ce se desfasoara anual in cadrul CERF si care marcheaza cele mai importante momente in dinamica industriei comunicatiilor din Romania si evolutia acesteia in context global.
  
In cadrul sesiunii de deschidere domnul Zsolt Nagy a sustinut o prezentare prin care a aratat participantilor stadiul de dezvoltare al comunicatiilor in Uniunea Europeana si pasii ce trebuie urmati de Romania pentru a ajunge intr-un timp cat mai scurt la acelasi nivel de dezvoltare. Astfel, Zsolt Nagy a aratat importanta accesului in banda larga, ca factor capabil sa permita accesul la continut digital si la serviciile disponibile pe paginile web, si nevoia dezvoltarii de solutii dictate de piata. In acest sens este necesara promovarea Internetului de mare viteza si dezvoltarea infrastructurii de acces in banda larga, avand in vedere ca potentialul de dezvoltare al Societatii Informationale se bazeaza pe extinderea accesului in banda larga, acesta oferind si posibilitatea conectarii la Internet si prin alte mijloace decat calculatorul, cum ar fi televiziunea digitala sau tehnologia 3G.
   
"Comunicatiile reprezinta unul dintre cele mai dinamice sectoare ale economiei nationale si unul dintre cele mai atractive pentru investitorii straini, ceea ce ne face sa acordam o importanta deosebita crearii de noi oportunitati de dezvoltare a acestei piete. Una din modalitati este cu siguranta dezvoltarea accesului in banda larga si in acest sens lucram impreuna cu ANRC la definitivarea strategiei nationale de broadband.. In Romania, in acest moment,desi sunt in crestere, conexiunile broadband reprezinta un procent destul de mic din totalul conexiunilor la Internet, in timp ce in U.E. exista peste 53 de milioane de conexiuni broadband, o crestere de aproximativ 20 de milioane pe parcursul anului 2005. Estimez ca in anul 2009 Romania sa beneficieze de aproximativ 4 milioane de astfel de conexiuni.", a declarat Zsolt Nagy cu aceasta ocazie.
   
La sesiunea de deschidere a "Zilei Comunicatiilor", au mai participat domnul Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputatilor, Dan Georgescu, presedintele ANRC, presedintele Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Catalin Marinescu, reprezentanti ai firmelor de comunicatii ce activeaza pe aceasta piata in Romania, precum si numerosi reprezentanti ai mass media.