.

Caravana Orange, "5 săptămâni în balon", pornește pe 1 septembrie într-o călătorie din care va putea arăta tuturor România de sus. Timp de 5 săptămâni, balonul Orange va călători prin mai multe regiuni din țară și va opri în 10 orașe: Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Oradea, Piatra Neamț, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș. Cu balonul vor călători un jurnalist și un fotograf profesionist de la cotidianul Adevărul, care vor fotografia de la înalțime cele mai frumoase regiuni. Fotografiile vor fi disponibile într-un album pe site-ul www.5saptamaniinbalon.ro și în ziarul Adevărul. Cei care doresc să fie la curent cu aventurile balonului, găsesc informații și fotografii pe www.facebook.com/orangeromania și pot urmări caravana pe Twitter, la http://twitter.com/balonulorange.

 

În fiecare zi de miercuri, joi și vineri, balonul Orange va zbura deasupra mai multor obiective turistice din țară și, în fiecare week-end, va opri într-unul dintre cele 10 orașe, oferind locuitorilor posibilitatea să vadă orașul de la înălțime.

 

Orange a pregătit și un concurs pentru cei care surprind balonul Orange în fotografii cât mai originale. Pentru a fi înscrise în concurs, fotografiile trebuie postate pe www.facebook.com/orangeromania și să adune cât mai multe voturi. În funcție de numărul de voturi obținute, vor fi desemnați 3 câștigători ai concursului de fotografie care se vor bucura de un zbor liber cu balonul în weekend-ul 9-10 octombrie, în apropiere de București. Orange România va asigura costurile de transport până la locație.

 

Aventura balonului Orange va începe în județele Brașov și Sibiu, pe care le va survola în perioada 1-5 septembrie. Balonul va zbura în zonele Sânpetru, Rupea, Ghimbav, Râșnov și Feldioara din județul Brașov și deasupra localităților Agnita, Arpașul de Jos, Mediaș, Sâmbăta de Jos și Cincu din județul Sibiu.

 

„Prin campania "5 săptămâni în balon", desfășurată împreună cu Adevărul, ne-am propus să oferim românilor ocazia de a redescoperi frumusețile țării de la înălțime. Regiune după regiune, oraș după oraș, aventurile balonului Orange vor putea fi urmărite în fotografii, filmări și relatări realizate de echipa de profesioniști de la bord", precizează Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Business to Consumer Orange România.

 

"Nu știu altii cum sunt, dar eu de mic am visat să zbor! Nu cu avionul, nici cu elicopterul, ci cu balonul despre care citisem în cărțile lui Jules Verne. Țin minte că, pe la șase ani, chiar mi-am imaginat că, dotat cu o umbrelă prelungită cu un cearșaf și dotată cu o 'nacelă' de nuiele, pot să planez lin de pe podul unui râu. Rezultatul: mi-am julit genunchii și era să-mi rup picioarele. Dar pățania nu mi-a scos din cap ideea unei aventuri de genul celor relatate de Jules Verne, fie ea pe apă, pe uscat sau în văzduh... Mi-au lipsit însă o corabie care să mă poarte pe mările lumii, un submarin care să mă conducă în lumea adâncurilor, un bolid dintre cele imaginate de vizionarul scriitor francez acum mai bine de o sută de ani... Dar cel mai mult mi-a lipsit balonul care să mă ridice deasupra lumii, să pot vedea de sus minunățiile pământului. Anii au trecut, la fel și iluziile copilăriei, dar Adevărul și Orange ne ajută să transpunem visele în realitate. Vom avea ocazia rară de a ne simți, pentru o clipă, precum legendarele personaje ale lui Jules Verne. De aceea vă îndemn să nu ratați niciun moment din acțiunea "5 săptămâni în balon". Vă urez, deopotrivă, lectură plăcută cu cărțile Jules Verne oferite de Adevărul și decolare silențioasă cu baloanele speciale Orange!", precizează Grigore Cartianu, redactor-șef Adevărul.

 

despre Orange

 

Orange este lider de piață în România cu 10.471.000 de clienți și venituri de 484 milioane de euro în primul semestru al anului 2010. Orange este parte a grupului Orange-France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, cu peste 182 de milioane de clienți pe cinci continente.

Orange oferă o gamă extinsă de soluții de comunicații clienților săi, atât utilizatori individuali, cât și companii, de la servicii de bază până la servicii integrate de voce și date fixe și mobile.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile companiei sunt disponibile pe www.orange.ro

 

despre Adevărul

 

Adevărul e unul dintre cele mai vechi ziare din România, datând de la finele secolului al XIX-lea. Apariția sa a fost suspendată pe durata primului război mondial, dar și în primii ani ai regimului comunist. Din vara anului 2006 a intrat în componența trustului de presă omonim, doi ani mai târziu devenind cel mai bine vândut ziar quality de la noi. De numele ziarului Adevărul se leagă în ultima vreme nu doar sute de articole cu impact asupra societatii, ci și lansarea unor colectii speciale de cărți precum "100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă", "Colecția Disney", "Pictori de geniu" sau "Jules Verne". Adevărul editează și numeroase suplimente, dintre care se detașează cel cultural, Adevărul literar și artistic, sau cel dedicat educației.