.

Campionatul Național de SMS, lansat în premieră în România de LG Electronics și Orange în octombrie 2008, a ajuns la marea finală. Astfel, în cadrul evenimentului care se va desfășura sâmbătă, 6 decembrie, la Orange concept store din Calea Victoriei, 30 de finaliști vor veni față-n față pentru a-și adjudeca titlul de Campion Național la SMS și marele premiu de 3000 de euro pus în joc de LG Electronics.

Desfășurat în perioada 28 octombrie – 26 noiembrie 2008, pe site-ul dedicat www.born2chat.ro, Campionatul „Natural Born Chatter" a antrenat în competiție 10.000 de tineri participanți. Din totalul celor înscriși, peste 70% sunt tineri cu vârsta sub 26 de ani, în timp ce 11% dintre participanți au avut vârste cuprinse între 26 și 29 de ani.

Conform afirmațiilor participanților, mesajul text este un mod important de comunicare în special cu prietenii și familia. Numărul mesajelor text trimise către familie și prieteni poate ajunge, conform acestora, chiar până la 100 săptămânal. De la startul competiției Natural Born Chatter, au fost trimise peste 20.000 de mesaje text.

Cel mai recent studiu Gartner arată că mesajele tip text au crescut într-un ritm exploziv la nivel global. Anul acesta se estimează ca numărul mesajelor text va depăși cifra de 2.5 trilioane, număr ce se asteaptă să crească la 5.6 trilioane până în 2012.

„Mesajele tip text sunt o modalitate de comunicare rapidă, folosită de către tineri mai mult chiar decât apelurile telefonice. Ne bucurăm să organizăm concursul Natural Born Chatter în România și să susținem entuziasmul tinerei generații pentru această formă de comunicare prin lansarea în România a primului telefon LG cu tastatură QWERTY, LG KS360" a declarat Claudia Popa, director vânzări GSM LG Electronics România.

„Suntem încântați de rezultatele proiectelor online pe care Orange le-a derulat împreună cu LG: campionatul „Natural Born Chatter" și filmarea videoclipului trupei Voltaj, „Dematurizarea". Modelul LG KS360 a susținut cu succes promovarea inovativă în mediul online, în rândul tinerilor, a serviciilor video și mesaje scrise ale Orange România și a reușit să atragă un numar impresionant de vizitatori pe site-urile dedicate celor două proiecte", a declarat Oana Bătușariu, Product Manager Orange România.

Cei 30 de finaliști ai Campionatului „Natural Born Chatter" vor concura în marea finală de pe tastatura telefonului LG KS360 pentru marele premiu de 3000 de euro și titlul de Campion Național la SMS. O competiție specială va fi organizată pentru jurnaliștii prezenți la eveniment, pentru desemnarea unui Campion al Presei la SMS. Astfel, jurnaliștii cu dexteritate în trimiterea mesajelor SMS se pot înscrie în concurs prin trimiterea numărului de telefon de pe care vor concura în finală și pot câștiga un telefon LG KS360, demonstându-și abilitățile de campion.